Ruokaohjeita katajasta

Pääruuat

Katajaiset lihapullat
maidoton

300g naudan tai hirven paistijauhelihaa
1 dl keitettyä perunaa
1 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna
1/2 dl vettä
2 tl murskattua sinistä katajanmarjaa
1 tl suolaa
Hieman yrttimaustetta
1 dl korppujauhoja

Murskatut katajanmarjat keitetään 1/2 dl vedessä. Seos kaadetaan kulhoon mitattujen korppujauhojen päälle, samoin lisätään porkkanaraaste. Ainekset sekoitetaan lusikalla hämmentäen. Seokseen lisätään suola, perunasurvos, kananmuna ja jauheliha. Ainekset sekoitetaan hyvin keskenään. Lihapullat pyöritellään tasaisiksi pulliksi ja laitetaan leivinpaperilla päällystetylle pullapellille, asetetaan jälkilämpöön. Mikäli valmistetaan vain lihapullat, niin uuni lämmitetään 180 asteeseen ja pullia paistetaan koosta riippuen 10–15 minuuttia. Annoksesta tulee tukevia pullia 45 kpl.

Mirja Nuutisen ohjetta mukaillen