Luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttö

Tämä luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttötietoja taulukko on laadittu Ruokaviraston julkaiseman ”Suomalaisten luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttöhistoriatietoja” -taulukon pohjalta.

Ruokaviraston tarkempi taulukko luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttötiedoista

TAULUKOSSA KÄYTETTYJEN TERMIEN MÄÄRITELMÄT
E= Ei uuselintarvike:
Kasvia ja kasvinosaa tiedetään käytetyn elintarvikkeena EU:n alueella merkitsevässä määrin ennen vuotta 1997 ja sen käyttö on sallittua kaikissa elintarvikkeissa.
R= Ei uuselintarvike ravintolisissä:
Kasvia ja kasvinosaa tiedetään käytetyn ravintolisänä EU:n alueella merkitsevässä määrin ennen vuotta 1997 ja sen käyttö on sallittua ravintolisissä.
Y= Yrttitee:
Yrttiteellä tarkoitetaan tuoreesta tai kuivatusta kasvista tai kasvin osasta vesiuutolla valmistettua haudutettua juomaa, jota käytetään teen tai kahvin tapaan.
M= Mauste:
Mausteella tarkoitetaan tuoretta tai kuivattua kasvia tai kasvin osaa, jota käytetään pienissä määrin (enintään muutama prosentti tuotteen painosta tai tilavuudesta), ja jota lisätään ruokaan antamaan makua.
A= Annoskoriste:
Annoskoristeella tarkoitetaan syötävää kasvia tai kasvin osaa, jolla viimeistellään annokset, leivonnaiset tms.

 

kasvien_elintarvikekaytto2021.gif