Villipuuro-facekuva-vaakarajaus.jpg

Villipuuro valloittaa jälleen! 

Tule mukaan ideoimaan uusia villipuuroreseptejä!

 Puuro on yllättävän monipuolinen ruoka, ja terveelliset, ympäristöystävälliset luonnontuotteemme ovat oiva lisä puuroihin. Reseptikilpailumme haastaa paitsi käyttämään luonnontuotteita, myös käyttämään puuroa uudella tavalla, villisti.

Reseptikilpailumme innostaa ideoimaan ja jakamaan puuroreseptejä, joilla voidaan monipuolistaa tämän helpon, edullisen ja terveellisesti perusruoan käyttöä mahdollisimman monen iloksi!

Puurosta saa luonnontuotteisiin yhdistettynä mitä maukkainta ja terveellisintä ravintoa! Puuro voi olla mitä vain: aamupuuro, lounas, aterian lisäke, välipala, jälkiruoka tai herkkuannos.

Sen voi tehdä monin tavoin, tuorepuurona, keittäen tai uunissa hauduttaen. Se voi olla energia-, proteiini- tai free from -puuro, ihan mitä tahansa.

Villi idea voi olla myös puuron käyttö uudella tavalla. Puuro sopii karjalanpiirakan täytteeksi, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voikaan käyttää?

Toiveena on, että luonnontuotteiden lisäksi pääosa muistakin raaka-aineista olisi kotimaisia.

Näin osallistut

Osallistuaksesi kilpailuun voit julkaista reseptin suoraan Villipuuron Facebook-sivulla tai lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen info@arktisetaromit.fi. Kirjoita viestin otsikkoon sana VILLIPUURO ja nimesi. Osallistumisaikaa on 31.12.2023 asti.

Kilpailussa on viisi sarjaa: 1. Aamupuuro. 2. Lounaspuuro, 3. Välipalapuuro, 4. Jälkiruokapuuro sekä 5. Muu (esim. aterian lisäke).

Lähettämällä reseptin kilpailuun annat samalla Arktiset Aromit ry:lle luvan julkaista sen ja mahdollisen kuvan sivuillaan, somekanavissaan tai käyttää sitä resepteistä koottavassa julkaisussa, tietenkin tekijän nimi mainiten.
Jos et halua, että nimesi näkyy reseptin yhteydessä, laita siitä maininta viestiin. Kuva on plussaa, mutta ei välttämätön.

Parhaat palkitaan!

Parhaat reseptit eri tarkoituksiin palkitaan villisti! Reseptikilpailun päätuomariksi on lupautunut Kirsti Eskelinen, suonenjokelainen keruutuotetarkastaja ja opettaja. Hän on kirjoittanut useita artikkeleja ja kirjoja sienistä ja marjoista, ja hänet on palkittu yli 40 reseptikilpailuissa.

Tervetuloa mukaan ideoimaan!

Villipuuro-profiilikuva.jpg Ota seurantaan VIllipuuron oma Facebook-sivu!

 

Villipuuro-reseptikilpailu on osa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta, jota rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö.

mmm_logo_vaaka_1r_FIN_CMYK.jpg