aa_banner_820x375px.jpg

S.O.S – luonnonaarteemme tarvitsevat meitä! 

Metsissämme ja soillamme kasvaa positiivinen ongelma: 500 miljoonaa kiloa luonnonmarjoja odottaa sadonkorjuuta. Aiempina vuosina sadosta on saatu talteen 10-17 miljoonaa kiloa – pääosin ulkomaisten poimijoiden voimin. 

Poikkeusvuosi 2020 on osoittanut varautumisen ja huoltovarmuuden tärkeyden. Sen vuoksi lähdemme tänä vuonna keräämään satoa omin voimin! Hyvä uutinen on se, että marjastus itsessään antaa paljon: luonnossa liikkumisen tuomaa hyvinvointia, yhteistä tekemistä perheen, naapurin tai ystävien kesken, sekä tietenkin puhtainta superfoodia niin paljon kuin kotiin jaksaa kantaa, aivan ilmaiseksi. Sadon kerääminen talteen on parhaimmillaan puhtainta mindfulnessia ja merkityksellistä tekemistä: omin käsin voimme tehdä hyvää paitsi itsellemme, myös muille.

Kulutamme keskimäärin kahdeksan kiloa luonnonmarjoja henkeä kohden, mutta marjojen kerääminen myyntiin on hiipunut vuosi vuodelta. Metsissämme odottaa satojen miljoonien eurojen arvoinen jättipotti meille kaikille jaettavaksi. Marjoja tarvitsee paitsi jokaisen oma ruokavalio, myös elintarvikeyritykset, jotka jatkojalostavat metsiemme kultaa. 

Nyt on aika muuttaa suunta ja kääriä hihat. Yhteisvoimin tämä maa on ennenkin nostettu. Pystymme siihen tässäkin tilanteessa! Täytetään tulevaksi talveksi kotipakastimet ja turvataan marjateollisuutemme työpaikat. 

Löydä oma tapasi osallistua #marjatalkoisiin!

Katso vinkit ja ohjeet sivun vasemman laidan linkkilistasta.