Arktiset Aromit ry:n 25-vuotisjuhlaseminaarin esitykset

 

Arktiset Aromit ry:n 25-vuotisjuhlaseminaari järjestettiin 18.6.2018 Suomussalmella Vanhassa Kurimossa. Tilaisuudessa esiteltiin Ruoka 2030 -ohjelman tavoitteita, luonnontuotealan kehitystä sekä elintarvikeviennin näkymiä. Luonnontuotealan tulevaisuuden ideoinnin ohella muisteltiin yhdistyksen historiaa ja mukavia tapahtumia vuosien varrelta. Tilaisuuden esitykset ovat katsottavissa ohjelman linkeissä kunkin puheenvuoron kohdalla.

Ohjelma

klo 11.00 Kahvit ja ilmoittautuminen

klo 11.30 Tilaisuuden avaus
- Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jari Tolonen

klo 11.45 Ruoka 2030 -ohjelma antaa suunnan kehittämiselle
- Yksikön päällikkö Anna-Leena Miettinen, maa- ja metsätalousministeriö

klo 12.05 Food from Finland -ohjelma elintarvikeviennin kasvun tukena
- Ohjelmapäällikkö Annaleena Soult Business Finland

klo 12.25 Luonnontuoteala monipuolistuu ja kasvaa
- Toimialapäällikkö Anne Ristioja, Lapin Ely-keskus

klo 12.45 Luomuluonnontuotteiden mahdollisuudet
- Toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry

klo 13.05 Jalostettujen marjatuotteiden mahdollisuuksia globaaleilla markkinoilla                                                  -TKI-koordinaattori, TkT Leena Favén, Centria-ammattikorkeakoulu Oy

klo 13.25 Keskustelu alan kehittämistarpeista; teemoina:
- miten lisää jalostusarvoa luonnontuotteille
- miten kasvatetaan luonnontuotteiden vientiä
- miten luonnontuotteet ja matkailu saadaan tukemaan toisiaan

klo 14.15 Kahvit ja muistoja menneiltä vuosilta
- Kansanedustaja Pekka Puskan videotervehdys (Itä- Suomen Marja- ja Vihannesprojektin
johtoryhmän pj 1985-1990, Joensuu)
- Työkavereitten tervehdykset Seinäjoelta: Kehittämispäällikkö Kari Välimäki E-P:n Ely-keskus
ja yksikön johtaja Tuomas Rouhunkoski Maaseutuvirasto (1990-1996, Seinäjoki)
- Tervehdyksiä ja Keskustelua

klo 16.00 Tilaisuuden päätös
- Kunnanjohtaja Erno Heikkinen, Suomussalmen kunta

aa_sf.gif mmm.gif