Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Koulutuksessa käydään läpi päivitetyt Ruokaviraston luonnonmukaisen keruutuotannon ohjeet alkutuotannon osalta, eli erityisesti luomukeruualueiden perustaminen ja ylläpito.
Koulutus on tarkoitettu kaikille luomukeruutoiminnan toimijoille ja sidosryhmille. Kutsua voi jakaa.
Koulutus toteutetaan Teams-etäyhteydellä. Liity mukaan tästä linkistä.
Kysymyksiä voi lähettää etukäteen Sampsa Heinoselle, sampsa.heinonen@ruokavirasto.fi
13.00–14.00 Luomukeruutoiminnan aloittaminen
Sampsa Heinonen
- Luomukeruutuotantoon liittyvät käsitteet ja määritelmät
- Luomukeruualueen liittäminen luomuvalvontaan
- Luomusuunnitelma
Käytännön kokemuksia ja esimerkkejä keruualueiden liittämisestä luomuvalvontaan:
Perusmalli
Jaana Elo
Selvittäjämalli
Eija Vuorela
14.00–14.15 Tauko
14.45–15.00 Luomukeruutoimintaan liittyvät tarkastukset
Tarkastajien ja ELY-keskusten puheenvuorot
15.00–16.00 Keskustelua ja kysymyksiä
Ruoka-alan tilaisuuksia löydät Aitojamakuja.fi -kalenterista.
Lisää ajankohtaisia tapahtumia Suomen Luontoyrittäjyysverkoston sivuilta: https://www.aitoluonto.fi/ajankohtaista/