Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Voimalisäke
 gluteeniton, maidoton
1 kg punasipuliviipaleita            
 2 kg punajuurisuikale ohut    
 3 kg punakaalisuikale            
 2 kg mustikoita ja puolukoita            
 3 dl ruokaöljyä                
 2 dl hunajaa                
 
 Marinoi yön yli muut paitsi marjat. Aseta salaattipöytään kylmänä.
 
 * Marinoidut tuotteet eivät ole aamulla kovinkaan houkuttelevan värisiä. Kun annokseen lisätään marjat ja  vähän herneenversoa, lisäkkeestä tulee kauniin näköinen. Linjastoon on hyvä laittaa tuoteseloste, joka kannustaa maistamaan.
 
 Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
 Suomalaisen ruokakulttuurin
 edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
 
Mustikkasalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
0,8 kg  tammenlehtisalaattia
 0,8 kg  ruukkusalaattia
 1,4 kg  tuorekurkkua
 1,4 kg  tomaattia
 1,4 kg  kotimaisia omenoita
 1,2 kg  mustikkaa
Hämmästyshuttu
100 hengelle
3,5 l  vispautuvaa vaniljakastiketta, 12 %
 5 kg  mustikkaa
 1 kg  sokeria
 4,5 kg  maitorahkaa
 0,150 l  sitruunamehua
 0,8 kg  talkkunajauhoja
 Marjarahka
200 annosta/ 2 dl
 * gluteeniton, kun käytetään puhdaskaurahiutaleita
17 kg maitorahkaa            
 6 kg maustamatonta jogurttia        
 1 kg sokeria            
 vaniljasokeria    
 15 kg mansikoita ja mustikoita        
 
 viereen tarjoiluun:
 0,7 kg kaurahiutaleita        
 0,7 kg auringonkukan siemeniä   
Sekoita rahkan ainekset keskenään. Sekoita myös myslin 
 ainekset keskenään ja aseta tarjolle rahkaan lisättäväksi.
* Sokeria lisätään maun mukaan. Rahka on helppo valmistaa, 
 kun ainekset sekoitetaan keskenään. Maku on raikas.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö 
 Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Mustikkapiimähyytelö
100 hengelle, gluteeniton
7,5 l  piimää
 2 kg  maustamatonta tuorejuustoa
 1,5 kg  sokeria
 0,034 kg  vaniljasokeria
 0,120 kg  mustikkajauhetta
 0,080 kg (n. 40 kpl) liivatelehtiä
Mustikkakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
6 kg  mustikoita TAI
 0,700 kg  kuivattuja mustikoita
 10 l  vettä
 1,3 kg  sokeria
 1 kg  perunajauhoja
 vettä
Marjasekoitus
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,2 kg mustikoita
1,2 kg metsävadelmia
0,750 kg mansikkahilloa
1. Sekoita ainekset keskenään ja aseta tarjolle.