Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Marinoitu karhunvatukka-metsävadelmasalaatti
100 hengelle, gluteeniton
5 kg metsävadelmia
5 kg karhunvatukoita
0,7 l kuusenkerkkäsiirappia
1,5 l vaniljakastiketta
0,060 kg fariinisokeria
Mansikka-metsävadelma-sorbetti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
4 kg pakastemansikoita
3,5 kg metsävadelmia
1,4 kg sokeria
0,450 kg (13 kpl) kananmunan valkuaisia
0,400 kg sokeria
Metsävadelma-punaherukkahyytelö
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
4,2 l vettä
1,4 kg sokeria
0,2 kg sitruunamehutiivistettä
0,120 kg sitruslikööriä
0,085 kg (n. 42 kpl) liivatelehtiä
3,6 kg metsävadelmia
2,4 kg punaherukoita
Marjasekoitus
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,2 kg mustikoita
1,2 kg metsävadelmia
0,750 kg mansikkahilloa
Sekoita ainekset keskenään ja aseta tarjolle.
Panna cotta con tuoreet marjat
100 hengelle, gluteeniton
5 l kevytmaitoa
5 l ruokakermaa
1 kg sokeria
0,040 kg vaniljatankoa
0,150 kg liivatetta (8 liivatetta litralle nesteettä)
2 kg mansikoita
2 kg metsävadelmia
1,5 kg mustaherukoita
1,5 kg punaherukoita
Mansikka-lakkakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,5 l mansikkamehua
6 l vettä
0,1 kg sokeria
0,350 kg perunajauhoja
0,7 l vettä
2,5 kg lakkoja
Mustikka-hillakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
10 l vettä
4 kg hilloja (tai mustikoita ja hilloja)
0,5 kg sokeria
0,5 kg perunajauhoja
vettä
Mustikka-metsävadelma-kiisseli
100 hengelle, gluteeniton
8 l vettä
2 l metsävadelmamehua
0,550 kg perunajauhoja
0,9 kg sokeria
4 kg mustikoita
2 kg metsävadelmia
(0,5 l vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
kuivattuja mustikoita koristeeksi
Karpalo-mustaherukkaunelma
100 hengelle
2,2 kg vetopohjaa
0,080 kg (40 kpl) liivatelehtiä
2,5 l vaniljakastiketta
0,020 kg mustaherukkajauhetta
1,5 kg mustaherukkahyytelöä
1,5 kg mustaherukoita
2,5 l karpalomehua
Kevennetty marjasorssu
100 hengelle
2 kg maitorahkaa
0,4 l rasvatonta maitoa
0,020 l vaniljasokeria
1,5 l kevytvispikermaa
0,7 kg sokeria
6 kg marjasekoitusta
1,5 kg savolaista talkkunaa
0,1 kg tyrnijauhetta
Kesäinen raekuuro
200 annosta / 2 dl gluteeniton
15 kg vaniljajogurttia
5 kg raejuustoa
20 kg marjoja
1 kg sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
* Helppo valmistaa, kun ainekset tarvitsee vain sekoittaa keskenään. Sokeria lisätään maun mukaan. Raejuusto tekee rakenteesta mukavantuntuisen.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Terveyspommi
200 annosta / 2 dl
20 kg maustamatonta jogurttia
8 l mehutiivistettä
1 l kauralese
10 kg marjoja
5 dl hunaja
2 dl pellavansiemeniä
Mysliä tarjolle terveyspommiin lisättäväksi.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään sauvasekoittimella.
* Terveyspommi voidaan asettaa tarjolle joko valmiiksi kaadettuna juomana tai kannuista itse kaadettavaksi.
Väri on kaunis ja maku on voimakkaampi seuraavana päivänä. Lisää sokeria maun mukaan.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Mustikka-puolukkapiirakka
100 hengelle
1 l kevytmaitoa
0,150 kg hiivaa
0,010 mineraalisuolaa
0,3 kg sokeria
0,250 kg kananmunia
0,015 kg kardemummaa
1,5 kg vehnäjauhoja
0,3 kg grahamjauhoja
0,3 l rypsiöljyä
Täyte:
1,8 kg metsämustikoita
0,9 kg puolukoita
0,4 kg sokeria
0,150 kg perunajauhoja
Muruseos:
0,9 kg sokeria
1 kg grahamjauhoja
0,750 kg juoksevaa margariia
0,030 kg vaniljasokeria