Ruokaohjeita maitohorsmasta

Salaatit

Rucola-maitohorsma-fetasalaatti
100 hengelle, gluteeniton

2,5 kg  rucolaa
1 kg  maitohorsmaa
1,5 kg  fetajuustokuutioita
0,8 kg  kivettömiä oliiveja
1 kg  punasipulia
2 kg  paprikaa
1 kg  kurkkua

Valmista salaatti aineksista. Tarjoa arktisen salaattikastikkeen kanssa.

Arktinen salaattikastike
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

0,8 l  rypsiöljyä
0,3 l  balsamiviinietikkaa
0,3 kg  tuoretta ruohosipulia
0,005 kg  mineraalisuolaa
0,020 kg  sokeria
0,020 kg  rouhittua mustapippuria

Sekoita aineet keskenään.


Tuoresalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

3 kg  jääsalaattia
2 kg  tuorekurkkua
1 kg  keltaista paprikaa
0,5 kg  aurinkokuivattuja tomaatteja
0,1 kg  maitohorsmanlehteä
puna-apilankukkia koristeeksi

  1. Revi salaatti. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi ja edelleen viipaleiksi.
    Laikkaa paprika ja aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi.
  2. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.


Kastikkeet

Maitohorsma-jauhelihakastike
100 hengelle, laktoositon

1,5 kg sipulia
9 kg jauhelihaa
0,750 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
10 l vettä
0,1 kg suolaa
0,0170 kg jauhettua mustapippuria
0,015 kastikkeenruskistajaa
0,050 kg maitohorsmaa kuivattuna

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha ja sipuli padassa.
  3. Tee suurus lisäämällä jauhot pieneen osaan kylmää vettä. Lisää loput vedestä ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suurus. Kypsennä kastiketta n. 15 min.