Ruokaohjeita tateista

Pääruuat

Karpalo-sienihirvipata
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

12 kg  hirvipaistia
0,3 l  rypsiöljyä
0,1 kg  mineraalisuolaa
0,015 kg  mustapippuria
1,5 kg  punasipulia
2 kg  tuoreita herkkutatteja TAI
0,2 kg  kuivattuja herkkutatteja
0,020 kg  tuoretta timjamia
0,020 kg  tuoretta rosmariinia
0,750 l  valkoviiniä
3 kg  espagnol-kastiketta
2 l  vettä
(0,050 kg  maissitärkkelysjauhoa)
0,5 kg  karpaloita
0,2 kg  karpalohyytelöä
0,010 kg  karpalolikööriä
0,7 kg  sinihomejuustoa

  1. Ruskista liha ja hienonnettu sipuli. Ripottele suola lihoille.
  2. Paloittele ja esikypsennä sienet.
  3. Lisää mausteet ja nesteet. Hauduta uunissa n. 120 asteessa tai keittopadassa.
  4. Suurusta kastike halutessasi maissitärkkelyksellä.
  5. Lisää sinihomejuusto, paseeratut karpalot, karpalohyytelö ja halutessasi karpalolikööriä.