Ruokaohjeita suppilovahverosta

Pääruuat

Suppilovahvero-sinihomejuustokeitto
100 hengelle, gluteeniton

5,5 kg  suppilovahveroita
1,8 kg  sipulia
1,8 kg  punasipulia
1,3 kg  purjoa
0,3 l  rypsiöljyä
18 l  vettä
0,6 kg  maissitärkkelystä
3 l  kevytkermaa
1,5 kg  sinihomejuustoa
0,150 kg  vähäsuolaista kasvisliemijauhetta
0,009 kg  meiramia

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Hienonna suppilovahverot.
  3. Freesaa sipulit ja suppilovahverot öljyssä padassa.
  4. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja kypsennä n. 5-10 min.
  5. Sekoita maissitärkkelys osaan kylmää vettä ja suurusta keitto. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  6. Lisää kevytkerma, sinihomejuusto muruna ja meirami. Kuumenna keitto ja tarkista maku.