Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Tyrni-kasvissosekeitto
50 annosta / 3.5 dl gluteeniton, maidoton
9 kg naurista / porkkanaa / perunaa
1 kg sipulia
8 l vettä
1 dl maissitärkkelysjauhoja
suolaa
4 dl tyrnimehua
8 dl kaurakermaa
Keitä pilkotut kasvikset vedessä ja soseuta. Lisää maissitärkkelysjauho soseutettuun keittoon ja kiehauta. Lisää viimeiseksi mukaan tyrnimehu ja kaurakerma.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Tyrnimarja-piimähyytelö
100 hengelle, gluteeniton
1,200 l vispicreme, 20 %
7,000 l rasvatonta piimää
0,800 kg sokeria
0,900 kg tyrnimarjoja
0,092 kg (46 kpl) liivatelehtiä
tyrnimehua
Tyrni-jogurttivaahto
100 hengelle, gluteeniton
2 l vaahtoutuvaa kevytkermaa, 20 %
6,5 kg maustamatonta, rasvatonta jogurttia
1,2 kg sokeria
0,1 kg tyrnimarjajauhetta
0,5 kg tyrnisosetta
Tyrnikiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
7,5 l vettä
0,450 kg perunajauhoja
1,3 kg sokeria
1,5 l tyrnimehua
Tyrni-appelsiinikeitto
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
5 l vettä
0,350 kg perunajauhoja
0,8 kg sokeria
6 l appelsiinimehua
1,5 l tyrnimarjamehua tai -sosetta
0,2 kg pakastetyrnimarjoja
Kevennetty marjasorssu
100 hengelle
2 kg rahkaa
0,4 l rasvatonta maitoa
0,020 kg vaniljasokeria
1,5 l kevytvispikermaa
0,7 kg sokeria
6, kg marjasekoitusta
1,5 kg savolaista talkkunaa
0,1 kg tyrnijauhetta
1. Ohenna maitorahka rasvattomalla maidolla.
2. Vaahdota kevytvispikerma. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto. Mausta vaniljalla ja sokerilla.
3. Yhdistä kaikki raaka-aineet TAI kokoa kerroksittain rahkakermaseosta, marjoja ja talkkunaa.
4. Koristele marjoilla, talkkunalla ja tyrnijauheella.