Ruokaohjeita karpalosta

Salaatit

Nauris-appelsiini-karpalosalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

6 kg  naurista
3 kg  appelsiinia
1 kg  karpaloa TAI
0,5 kg  kuivattua karpaloa

  1. Raasta nauris. Kuutio appelsiini.
  2. Lisää karpalot. Jos käytät kuivattuja karpaloita, niin anna niiden tekeytyä vähän aikaa appelsiinipalojen joukossa.

 

Leivonnaiset

Rukiinen raparperi-karpalopaistos
100 hengelle

5 kg  raparperia
0,8 kg  ruishiutaleita
0,750 kg  grahamjauhoja
0,130 kg  karpalojauhetta
1,9 kg  sokeria
0,9 kg  margariinia
2,5 l  vaniljakastiketta
0,025 kg  sitruunamelissaa

  1. Laita pakastetut raparperipalat voideltuihin GN 1/1-vuokiin (5kpl).
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  3. Levitä seos tasaisesti vuokiin raparperipalojen päälle.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 25 min.
  5. Leikkaa kypsä jäähtynyt piirakka annospaloihin. Yhdestä GN 1/1-vuoasta tulee 20 annosta.

Kastike:

  1. Vaahdota vaniljakastike
  2. Lisää kuivattu, hienonnettu sitruunamelissa ja anna maustua kylmässä
    n. 2 tuntia ennen tarjoilua.