Ruokaohjeita karpalosta
Salaatit
Nauris-appelsiini-karpalosalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
6 kg naurista
3 kg appelsiinia
1 kg karpaloa TAI
0,5 kg kuivattua karpaloa
- Raasta nauris. Kuutio appelsiini.
- Lisää karpalot. Jos käytät kuivattuja karpaloita, niin anna niiden tekeytyä vähän aikaa appelsiinipalojen joukossa.
Leivonnaiset
Rukiinen raparperi-karpalopaistos
100 hengelle
5 kg raparperia
0,8 kg ruishiutaleita
0,750 kg grahamjauhoja
0,130 kg karpalojauhetta
1,9 kg sokeria
0,9 kg margariinia
2,5 l vaniljakastiketta
0,025 kg sitruunamelissaa
- Laita pakastetut raparperipalat voideltuihin GN 1/1-vuokiin (5kpl).
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Levitä seos tasaisesti vuokiin raparperipalojen päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 180 asteessa n. 25 min.
- Leikkaa kypsä jäähtynyt piirakka annospaloihin. Yhdestä GN 1/1-vuoasta tulee 20 annosta.
Kastike:
- Vaahdota vaniljakastike
- Lisää kuivattu, hienonnettu sitruunamelissa ja anna maustua kylmässä
n. 2 tuntia ennen tarjoilua.