Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Koivuporkkanat
gluteeniton, maidoton, munaton
Porkkanoita
Hunajaa
Kuivattua koivunlehteä
Keitä paloitellut porkkanat suolavedessä.
Kaada vesi pois ja lisää joukkoon hunajaa ja murskattuja koivunlehtiä.
Koivu-perunarösti
gluteeniton, maidoton, munaton
4 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1/2 -1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua koivua jauhettuna
Ruokaöljyä paistamiseen
Kuori ja raasta perunat. Kuori sipuli ja hienonna erittäin hienoksi. Yhdistä peruna ja sipuli,
lisää joukkoon mausteet sekä koivujauhe. Sekoita hyvin. Kuumenna ruokaöljy paistinpannulla
ja taputtele röstiseos pannulle tasaiseksi levyksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes pinta
on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Käännä suuren ruokalautasen avulla. Paista toinenkin
puoli kauniin väriseksi. Tarjoa perunalisäkkeenä tai esimerkiksi sienikastikkeen kera.
Vinkki! Rösti on hyvää myös kylmänä leivän päällä.
Kevätsalaatti
gluteeniton, maidoton, munaton
Nuoria koivunlehtiä
Varhaiskaalia
Selleriä
Porkkanaa
Käytä aineksia suurin piirtein yhtä paljon. Hakkaa koivunlehdet hienoiksi.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta juurekset. Sekoita ainekset.
Käytä kastikkeena omenatuoremehua tai laimennettua sitruunamehua.
Hiirenkorvasalaatti
gluteeniton, maidoton, munaton
Raakana raastettua punajuurta
Raakana raastettua porkkanaa
Raakana raastettua mukulaselleriä
Salaatin tai voikukan lehtiä
Ranskalaista öljykastiketta
Basilikaa
Koivun hiirenkorvia
Raasteet asetetaan kauniisti salaatin tai voikukan lehdillä vuoratulle vadille.
Raasteet valellaan basilikalla maustetulla kastikkeella ja pinnalle sirotellaan
runsaasti koivun hiirenkorvia.
Koivunlehtisalaatti
gluteeniton, maidoton, munaton
Koivunlehtiä
Kaalia
Selleriä
Porkkanaa
Sekoita yhtä paljon hienoksi hakattuja koivunlehtiä, hienoksi leikattua kaalia, raastettua selleriä
ja raastettua porkkanaa. Tarjoile sitruunamehun tai salaattikastikkeen kera.
Koivujuoma
gluteeniton, maidoton, munaton
1 l vettä
2 1/2 dl pieniä koivunlehtiä
Hunajaa
Sitruunamehua
Keitä lehtiä vedessä noin 10 minuuttia. Siivilöi lehdet ja sekoita joukkoon hiukan hunajaa
ja sitruunamehua. Tarjoa kylmänä. Juoma antaa kauniin värin juomasekoituksiin.