Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Siankärsämö-piparjuurihyytelö
gluteeniton, munaton
1 rkl murskattua piparjuurta
muutamia hienonnettuja siankärsämön lehtiä
2,5 dl maitoa
Viinietikkaa
Sokeria
Suolaa
4 liivatelehteä
Sekoita kasvit, lisää maitoa ja maun mukaan viinietikkaa, sokeria ja suolaa. Liuota liivatelehdet pakkauksen ohjeiden mukaan, lisää ne sekoitukseen. Hyydytä pienissä muoteissa. Tarjoile lihan kanssa.
Keitetty siankärsämö
gluteeniton, maidoton, munaton
Keitä lehtiä noin 20 minuuttia. Valuta lehdet ja hauduta kasarissa kasviöljyn kera.
Tarjoa liharuokien lisukkeeksi.
Siankärsämöjuusto
gluteeniton, munaton
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 dl hienoksi hakattua persiljaa
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1-2 rkl sitruunanmehua
2-5 rkl hienoksi hakattua kuivattua siankärsämöä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
Pehmennä juusto esim. haarukalla. Lisää hienoksi hakattu valkosipulin kynsi, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa esim. paahdetun ruisleivän päällä.
Kevytyrttilevite
gluteeniton, munaton
100 g kevytlevitettä
1/2 prk maitorahkaa 0,3 %
100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1/2 tl sokeria, hunajaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 kpl valkosipulin murskattua kynttä
1 rkl kuivattuja luonnonyrttejä, esim. mesiangervoa, poimulehteä, siankärsämöä
tai viherjauhetta tai 1/2 dl pakastenokkosta
Sekoita kaikkia ainekset keskenään.
Huom! Jos käytät tuoreita luonnonyrttejä, niin laita niitä saman verran kuin persiljaa ja ruohosipulia.