Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Vuohenputki-salaatti
gluteeniton, munaton
2 dl nuoria suppuisia vuohenputken lehtiä
6 keräsalaatin lehteä
1 dl raejuustoa
2 rkl sitruunan mehua
12 pihlajan silmua, kuoritaan ja ripotellaan koristeeksi
Kehystä salaattimalja keräsalaatin lehdillä. Silppua vuohenputken lehdet karkeiksi. Kuutioi suolakurkku. Asettele salaattimaljaan kerroksittain vuohenputki-silppua, kurkkukuutioita ja raejuustoa. Mausta sitruunamehulla.
Kuusi, Nurmi, Murto: Villit nautinnot
Vuohenputki-kinkkupiirakka
1 dl perunasosehiutaleita
tai 1/2 dl perunasosejauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
1 dl vettä
Täyte:
2 sipulia
2 rkl öljyä
150 g kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
2 dl kermamaitoa
2 munaa
1 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputkia
Ripaus mustapippuria
Sekoita perunasosehiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan olla hetki kylmässä. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 28 cm). Hienonna sipulit ja kypsennä hieman öljyssä. Laita kinkkusuikaleet, sipuli, juustoraaste ja vuohenputki taikinan päälle. Kaada päälle vielä mustapippurilla maustettu kerma-maito-munaseos. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.