Ruokaohjeita kamomillasauniosta

Pääruuat

Leppoisan lempeää kamomilla-kanaa 4 annosta
gluteeniton, maidoton, laktoositon, soijaton, munaton


8 dl vettä
3 - 4 rkl kamomillan kuivattuja kukkia (tai 1 dl tuoreita)
½  tl suolaa
1 rkl öljyä
4 kpl kananpojan maustamattomia fileitä
400 g valkokaalia
1 ½ tl ruokaöljyä  
½ tl suolaa
ripaus jauhettua maustepippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä vesi kiehuvaksi esim. vedenkeittimessä. Valmista vahva kamomillatee hauduttamalla kamomillan kukkia kuumassa vedessä n. 10-12 minuutin ajan. Siivilöi kukat pois teen joukosta. Lisää suolaa 1 tl. Öljyä uunivuoka ja laita kananpojan fileet vuoan pohjalle. Huuhdo 400 g:n pala valkokaalia kylmällä vedellä ja leikkaa kaali ohuiksi lyhyiksi suikaleiksi (jätä paksu keskiruoto pois). Levitä kaalisuikaleet tasaisesti kananpojan fileiden päälle. Kaada päälle kamomillatee niin, että raaka-aineet peittyvät. Kypsennä fileet uunissa 35-40 minuuttia täysin kypsiksi. Lusikoi välillä lientä kaalin päälle. Tarvittaessa voit lisätä hieman teetä, ettei kaali pääse kuivumaan.

Ripottele ennen tarjoilua kanafileiden päälle hieman suolaa ja jauhettua maustepippuria. Nostele päälle kypsää kaalia sekä n. 1-2 tl lientä. Tarjoa annoksen lisäkkeenä renkaiksi leikattua paprikaa, siivutettua maustekurkkua, punasipulirenkaita, raastettua porkkanaa ja persiljaa. Juomaksi sopii vaikkapa pakastevadelmilla viilennetty mahla. Kanafileen sijaan voit käyttää myös luutonta, vähärasvaista porsaanleikettä. Valkokaalin voi korvata halutessasi kiinankaalilla.