Ruokaohjeita tateista

Pääruuat

Karpalo-sienihirvipata
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

12,000 kg  hirvipaistia
0,300 l  rypsiöljyä
0,100 kg  mineraalisuolaa
0,015 kg  mustapippuria
1,500 kg  punasipulia
2,000 kg  tuoreita herkkutatteja TAI
0,200 kg  kuivattuja herkkutatteja
0,020 kg  tuoretta timjamia
0,020 kg  tuoretta rosmariinia
0,750 l  valkoviiniä
3,000 kg  espagnol-kastiketta
2,000 l  vettä
(0,050 kg  maissitärkkelysjauhoa)
0,500 kg  karpaloita
0,200 kg  karpalohyytelöä
0,010 kg  karpalolikööriä
0,700 kg  sinihomejuustoa

  1. Ruskista liha ja hienonnettu sipuli. Ripottele suola lihoille.
  2. Paloittele ja esikypsennä sienet.
  3. Lisää mausteet ja nesteet. Hauduta uunissa n. 120 asteessa tai keittopadassa.
  4. Suurusta kastike halutessasi maissitärkkelyksellä.
  5. Lisää sinihomejuusto, paseeratut karpalot, karpalohyytelö ja halutessasi karpalolikööriä.