Ruokaohjeita kantarelleista

Pääruuat

Sienikuorrutettu puutarhurin murekepihvi
100 hengelle

3,000 kg  lanttuja
0,700 kg  sipulia
6,000 kg  sous vide -porkkanasose
1,600 kg  (26 kpl) kananmunaa
0,400 kg  korppujauhoja
0,010 kg  yrttimausteseosta
0,005 kg  pippurisekoitusta
0,050 kg  ruokasuolaa
1,800 kg  kantarelleja
2,000 kg  maustamatonta tuorejuustoa
0,400 kg  juustoraasteseosta

  1. Kuori lantut ja raasta ohueksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sekoita lantturaaste ja sipulit porkkanasoseen joukkoon.
  3. Lisää munat, korppujauhot ja mausteet.
  4. Muotoile massasta pihvejä, jotka ovat painoltaan n. 70 g.
  5. Hienonna kantarellit ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.
  6. Paista pihvejä kiertoilmauunissa n. 20 min.
  7. Levitä puolikypsien pihvien päälle kantarellilevitettä niin että pihvin pinta peittyy.
    Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä pihvejä vielä n. 10 min.