Ruokaohjeita kantarelleista
Pääruuat
Sienikuorrutettu puutarhurin murekepihvi
100 hengelle
3,000 kg lanttuja
0,700 kg sipulia
6,000 kg sous vide -porkkanasose
1,600 kg (26 kpl) kananmunaa
0,400 kg korppujauhoja
0,010 kg yrttimausteseosta
0,005 kg pippurisekoitusta
0,050 kg ruokasuolaa
1,800 kg kantarelleja
2,000 kg maustamatonta tuorejuustoa
0,400 kg juustoraasteseosta
- Kuori lantut ja raasta ohueksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit.
- Sekoita lantturaaste ja sipulit porkkanasoseen joukkoon.
- Lisää munat, korppujauhot ja mausteet.
- Muotoile massasta pihvejä, jotka ovat painoltaan n. 70 g.
- Hienonna kantarellit ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.
- Paista pihvejä kiertoilmauunissa n. 20 min.
- Levitä puolikypsien pihvien päälle kantarellilevitettä niin että pihvin pinta peittyy.
Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä pihvejä vielä n. 10 min.