Ruokaohjeita sienistä

Pääruuat

Metsäsieni-porkkanakeitto
100 hengelle

1,250 kg  sipulia
2,500 kg  metsäsieniä
1,200 kg  porkkanaa
0,010 kg  currya
10,00 l  vettä
1,000 kg  tummaa makaronia
0,120 kg  suolaa
0,003 kg  valkopippuria
inkivääriä
0,500 l  tuoretta persiljaa
0,500 l  ruohosipulia
1,000 l  ruokakermaa

  1. Hienonna sipulit, sienet ja raasta porkkana.
  2. Anna sipulisilpun ja sienten pehmetä kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon porkkanaraaste sekä curry ja jatka sekoittamista vielä hetki.
  3. Lisää vesi. Kun keitto kiehuu, kaada joukkoon makaronit.
  4. Mausta keitto ja anna sen kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää kerma.
  5. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  6. Ennen tarjoilua lisää keittoon silputtua persiljaa ja ruohosipulia.

 

Kalainen sieni-spelttiwokki
100 hengelle, laktoositon

4,500 l vettä
2,250 kg  spelt-jyviä
11,000 kg  lohifileetä
7,500 kg  pakastettuja porkkanakuutioita
0,300 kg  rypsiöljyä
2,200 kg  punasipulia
1,500 kg  purjoviipaleita pakastettuna
4,250 kg  pakastettuja herneitä
1,750 kg  sienikuutioita
0,007 kg  mustapippurirouhetta
0,100 kg  suolaa
0,022 kg  yrttimausteseosta tai kuivattua nokkosta

  1. Kypsennä spelt-jyvät vedessä 1 bar paineessa noin 25 min.
  2. Lisää porkkanat ja kypsennä vielä n. 5 min.
  3. Viipaloi punasipuli ja purjo ohuiksi renkaiksi. Freesaa sipulit paistinpannulla.
    Lisää mukaan kuutioitu lohi, herneet ja sienet. Mausta. Lisää yrttiseos. Kypsennä. 
  4. Laita raaka-aineet kerroksittain GN 1/1-vuokiin. Kuumenna kiertoilmauunissa.

 

Sienikiusaus
100 hengelle, gluteeniton

15,000 kg  perunasuikaleita
7,000 kg  sienikuutioita
1,800 kg  sipulikuutioita
6,000 kg  suikalekasviksia
2,000 kg  porkkanasuikaleita
7,000 l  ruokacreme, 15 %
0,055 kg  suolaa
0,450 kg  vähäsuolaista kasvislientä
0,014 kg  jauhettua mustapippuria
0,028 kg  jauhettua valkopippuria

  1. Jaa perunat, sienet ja kasvikset GN-vuokiin.
  2. Sekoita mausteet ruokacremen joukkoon ja jaa seos vuokiin.
  3. Paista yhdistelmäuunissa 175 asteessa noin tunti.


Salaatit

Sienisalaatti
100 hegelle, gluteeniton

2,000 kg  metsäsieniä
1,000 kg  omenakuutioita
1,000 kg  sipulia

kastike:          
1,000 kg  kermaviiliä
1,000 dl  etikkaa
0,100 kg  sokeria
0,020 kg  sitruunapippuria
0,010 kg  mustapippuria
päälle hakattua persiljaa

  1. Pilko metsäsienet ja sipuli.
  2. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Lisää kastike sienten, sipulin ja omenoiden joukkoon.
  5. Anna maustua kylmässä tunti. Tarkista maku.
     

Kastikkeet

Metsäsieni-jauhelihakastike
100 hegelle, laktoositon

10,000 kg  naudanjauhelihaa
2,000 kg  sipulia
3,000 kg  metsäsienisäilykkeitä
0,200 l  rypsiöljyä
0,070 kg  mineraalisuolaa
0,015 kg  jauhettua valkopippuria
0,100 kg  valkosipulia
0,400 kg  puolikarkeita vehnäjauhoja
5,000 l  vettä
0,100 kg  lihaliemijauhetta
2,500 kg  tomaattimurskaa
0,010 kg  timjamia
0,100 kg  tuoretta basilikaa

  1. Ruskista jauheliha, sipulit ja sienet keittopadassa.
  2. Sekoita joukkoon mausteet (ei tuoreyrttejä) ja vehnäjauhot.
  3. Lisää vesi, lihaliemijauhe ja tomaattimurska.
  4. Lisää tuoreyrtit.