Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Voimalisäke
gluteeniton, maidoton
1 kg punasipuliviipaleita
2 kg punajuurisuikale ohut
3 kg punakaalisuikale
2 kg mustikoita ja puolukoita
3 dl ruokaöljyä
2 dl hunajaa
Marinoi yön yli muut paitsi marjat. Aseta salaattipöytään kylmänä.
* Marinoidut tuotteet eivät ole aamulla kovinkaan houkuttelevan värisiä. Kun annokseen lisätään marjat ja vähän herneenversoa, lisäkkeestä tulee kauniin näköinen. Linjastoon on hyvä laittaa tuoteseloste, joka kannustaa maistamaan.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin
edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Mustikkasalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
0,800 kg tammenlehtisalaattia
0,800 kg ruukkusalaattia
1,400 kg tuorekurkkua
1,400 kg tomaattia
1,400 kg kotimaisia omenoita
1,200 kg mustikkaa
Hämmästyshuttu
100 hengelle
3,500 l vispautuvaa vaniljakastiketta, 12 %
5,000 kg mustikkaa
1,000 kg sokeria
4,500 kg maitorahkaa
0,150 l sitruunamehua
0,800 kg talkkunajauhoja
Marjarahka
200 annosta/ 2 dl
* gluteeniton, kun käytetään puhdaskaurahiutaleita
17 kg maitorahkaa
6 kg maustamatonta jogurttia
1 kg sokeria
vaniljasokeria
15 kg mansikoita ja mustikoita
viereen tarjoiluun:
0,7 kg kaurahiutaleita
0,7 kg auringonkukan siemeniä
Sekoita rahkan ainekset keskenään. Sekoita myös myslin
ainekset keskenään ja aseta tarjolle rahkaan lisättäväksi.
* Sokeria lisätään maun mukaan. Rahka on helppo valmistaa,
kun ainekset sekoitetaan keskenään. Maku on raikas.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Mustikkapiimähyytelö
100 hengelle, gluteeniton
7,500 l piimää
2,000 kg maustamatonta tuorejuustoa
1,500 kg sokeria
0,034 kg vaniljasokeria
0,120 kg mustikkajauhetta
0,080 kg (n. 40 kpl) liivatelehtiä
Mustikkakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
6,000 kg mustikoita TAI
0,700 kg kuivattuja mustikoita
10,000 l vettä
1,300 kg sokeria
1,000 kg perunajauhoja
vettä
Marjasekoitus
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,200 kg mustikoita
1,200 metsävadelmia
0,750 kg mansikkahilloa
1. Sekoita ainekset keskenään ja aseta tarjolle.