Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Tyrni-kasvissosekeitto
50 annosta / 3.5 dl gluteeniton, maidoton
9 kg naurista / porkkanaa / perunaa
1 kg sipulia
8 l vettä
1 dl maissitärkkelysjauhoja
suolaa
4 dl tyrnimehua
8 dl kaurakermaa
Keitä pilkotut kasvikset vedessä ja soseuta. Lisää maissitärkkelysjauho soseutettuun keittoon ja kiehauta. Lisää viimeiseksi mukaan tyrnimehu ja kaurakerma.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Tyrnimarja-piimähyytelö
100 hengelle, gluteeniton
1,200 l vispicreme, 20 %
7,000 l rasvatonta piimää
0,800 kg sokeria
0,900 kg tyrnimarjoja
0,092 kg (46 kpl) liivatelehtiä
tyrnimehua
Tyrni-jogurttivaahto
100 hengelle, gluteeniton
2,000 l vaahtoutuvaa kevytkermaa, 20 %
6,500 kg maustamatonta, rasvatonta jogurttia
1,200 kg sokeria
0,100 kg tyrnimarjajauhetta
0,500 kg tyrnisosetta
Tyrnikiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
7,500 l vettä
0,450 kg perunajauhoja
1,300 kg sokeria
1,500 l tyrnimehua
Tyrni-appelsiinikeitto
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
5,000 l vettä
0,350 kg perunajauhoja
0,800 kg sokeria
6,000 l appelsiinimehua
1,500 l tyrnimarjamehua tai -sosetta
0,200 kg pakastetyrnimarjoja
Kevennetty marjasorssu
100 hengelle
2,000 kg rahkaa
0,400 l rasvatonta maitoa
0,020 kg vaniljasokeria
1,500 l kevytvispikermaa
0,700 kg sokeria
6,000 kg marjasekoitusta
1,500 kg savolaista talkkunaa
0,100 kg tyrnijauhetta
1. Ohenna maitorahka rasvattomalla maidolla.
2. Vaahdota kevytvispikerma. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto. Mausta vaniljalla ja sokerilla.
3. Yhdistä kaikki raaka-aineet TAI kokoa kerroksittain rahkakermaseosta, marjoja aj talkkunaa.
4. Koristele marjoilla, talkkunalla ja tyrnijauheella.