Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Marinoitu karhunvatukka-metsävadelmasalaatti
100 hengelle, gluteeniton
5,000 kg metsävadelmia
5,000 kg karhunvatukoita
0,700 l kuusenkerkkäsiirappia
1,500 l vaniljakastiketta
0,060 kg fariinisokeria
Mansikka-metsävadelma-sorbetti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
4,000 kg pakastemansikoita
3,500 kg metsävadelmia
1,400 kg sokeria
0,450 kg (13 kpl) kananmunan valkuaisia
0,400 kg sokeria
Metsävadelma-punaherukkahyytelö
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
4,200 l vettä
1,400 kg sokeria
0,200 kg sitruunamehutiivistettä
0,120 kg sitruslikööriä
0,085 kg (n. 42 kpl) liivatelehtiä
3,600 kg metsävadelmia
2,400 kg punaherukoita
Marjasekoitus
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,200 kg mustikoita
1,200 kg metsävadelmia
0,750 kg mansikkahilloa
Sekoita ainekset keskenään ja aseta tarjolle.
Panna cotta con tuoreet marjat
100 hengelle, gluteeniton
5,000 l kevytmaitoa
5,000 l ruokakermaa
1,000 kg sokeria
0,040 kg vaniljatankoa
0,150 kg liivatetta (8 liivatetta litralle nesteettä)
2,000 kg mansikoita
2,000 kg metsävadelmia
1,500 kg mustaherukoita
1,500 kg punaherukoita
Mansikka-lakkakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,500 l mansikkamehua
6,000 l vettä
0,100 kg sokeria
0,350 kg perunajauhoja
0,700 l vettä
2,500 kg lakkoja
Mustikka-hillakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
10,000 l vettä
4,000 kg hilloja (tai mustikoita ja hilloja)
0,500 kg sokeria
0,500 kg perunajauhoja
vettä
Mustikka-metsävadelma-kiisseli
100 hengelle, gluteeniton
8,000 l vettä
2,000 l metsävadelmamehua
0,550 kg perunajauhoja
0,900 kg sokeria
4,000 kg mustikoita
2,000 kg metsävadelmia
(0,500 l vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
kuivattuja mustikoita koristeeksi
Karpalo-mustaherukkaunelma
100 hengelle
2,200 kg vetopohjaa
0,080 kg (40 kpl) liivatelehtiä
2,500 l vaniljakastiketta
0,020 kg mustaherukkajauhetta
1,500 kg mustaherukkahyytelöä
1,500 kg mustaherukoita
2,500 l karpalomehua
Kevennetty marjasorssu
100 hengelle
2,000 kg maitorahkaa
0,400 l rasvatonta maitoa
0,020 l vaniljasokeria
1,500 l kevytvispikermaa
0,700 kg sokeria
6,000 kg marjasekoitusta
1,500 kg savolaista talkkunaa
0,100 kg tyrnijauhetta
Kesäinen raekuuro
200 annosta / 2 dl gluteeniton
15 kg vaniljajogurttia
5 kg raejuustoa
20 kg marjoja
1 kg sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
* Helppo valmistaa, kun ainekset tarvitsee vain sekoittaa keskenään. Sokeria lisätään maun mukaan. Raejuusto tekee rakenteesta mukavantuntuisen.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Terveyspommi
200 annosta / 2 dl
20 kg maustamatonta jogurttia
8 l mehutiivistettä
1 l kauralese
10 kg marjoja
5 dl hunaja
2 dl pellavansiemeniä
Mysliä tarjolle terveyspommiin lisättäväksi.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään sauvasekoittimella.
* Terveyspommi voidaan asettaa tarjolle joko valmiiksi kaadettuna juomana tai kannuista itse kaadettavaksi.
Väri on kaunis ja maku on voimakkaampi seuraavana päivänä. Lisää sokeria maun mukaan.
Reseptin tuottamista on tukenut maa- ja metsätalousministeriö
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman SRE:n suosituksesta.
Mustikka-puolukkapiirakka
100 hengelle
1,000 l kevytmaitoa
0,150 kg hiivaa
0,010 mineraalisuolaa
0,300 kg sokeria
0,250 kg kananmunia
0,015 kg kardemummaa
1,500 kg vehnäjauhoja
0,300 kg grahamjauhoja
0,300 l rypsiöljyä
Täyte:
1,800 kg metsämustikoita
0,900 kg puolukoita
0,400 kg sokeria
0,150 kg perunajauhoja
Muruseos:
0,900 kg sokeria
1,000 kg grahamjauhoja
0,750 kg juoksevaa margariia
0,030 kg vaniljasokeria