Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Hillanostalgia
100 hengelle, gluteeniton
1 kg (20 kpl) munia
0,5 kg sokeria
0,045 kg (30 kpl) liivatelehteä
2 l hillamehua
2 kg hilloja soseutettuna
2 l kevytvispikermaa
0,020 kg vaniljasokeria
sitruunamelissaa koristeluun
Mansikka-lakkakiisseli
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon
1,5 l mansikkamehua
6 l vettä
0,1 kg sokeria
0,350 kg perunajauhoja
0,7 l vettä
2,5 kg lakkoja
1. Kuumenna padassa vesi, mehu ja sokeri.
2. Suurusta veteen sekoitetuilla perunajauhoilla.
3. Lisää kiisselipohjaan lakat. Tarjoa jäähdytettynä.
Mustikka-hillakiisseli
100 hengelle, gluteeniton. laktoositon
10 l vettä
4 kg hilloja (tai mustikoita ja hilloja)
0,5 kg sokeria
0,5 kg perunajauhoja
1. Keitä 9 l vettä ja lisää sokeri.
2. Tee suurus perunajauhoista ja 1 litraa vettä ja lisää liuokseen.
3. Suurusta ja lisää marjat.