Ruokaohjeita maitohorsmasta

Salaatit

Rucola-maitohorsma-fetasalaatti
100 hengelle, gluteeniton

2,500 kg  rucolaa
1,000 kg  maitohorsmaa
1,500 kg  fetajuustokuutioita
0,800 kg  kivettömiä oliiveja
1,000 kg  punasipulia
2,000 kg  paprikaa
1,000 kg  kurkkua

Valmista salaatti aineksista. Tarjoa arktisen salaattikastikkeen kanssa.

Arktinen salaattikastike
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

0,800 l  rypsiöljyä
0,300 l  balsamiviinietikkaa
0,300 kg  tuoretta ruohosipulia
0,005 kg  mineraalisuolaa
0,020 kg  sokeria
0,020 kg  rouhittua mustapippuria

Sekoita aineet keskenään.


Tuoresalaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

3,000 kg  jääsalaattia
2,000 kg  tuorekurkkua
1,000 kg  keltaista paprikaa
0,500 kg  aurinkokuivattuja tomaatteja
0,100 kg  maitohorsmanlehteä
puna-apilankukkia koristeeksi

  1. Revi salaatti. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi ja edelleen viipaleiksi.
    Laikkaa paprika ja aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi.
  2. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.


Kastikkeet

Maitohorsma-jauhelihakastike
100 hengelle, laktoositon

1,500 kg sipulia
9,000 kg jauhelihaa
0,750 kg puolikarkeita vehnäjauhoja
10,000 l vettä
0,100 kg suolaa
0,0170 kg jauhettua mustapippuria
0,015 kastikkeenruskistajaa
0,050 kg maitohorsmaa kuivattuna

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista jauheliha ja sipuli padassa.
  3. Tee suurus lisäämällä jauhot pieneen osaan kylmää vettä. Lisää loput vedestä ja mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suurus. Kypsennä kastiketta n. 15 min.