Ruokaohjeita koivusta

Salaatit

Lakeuden salaatti
100 hengelle, gluteeniton, laktoositon

3,000 kg  jäävuorisalaattia
2,000 kg  tuorekurkkua
1,200 kg  retiisiä
1,200 kg  marinoituja metsäsieniä
0,050 kg  koivunlehtiä hienonnettuna

  1. Suikaloi salaatti ja kurkku. Viipaloi retiisit ja murskaa koivunlehti.
  2. Kokoa salaatti kerroksittain ja laita viipaloidut marinoidut metsäsienet liemineen päälle.

 

Kukka- ja parsakaalisalaatti
100 hengelle, gluteeniton

4,000 kg  parsakaalia
4,000 kg  kukkakaalia
0,750 kg  kypsytettyä yrttijuustoa
0,650 kg  sipulikuutioita
0,100 kg  hienonnettua koivunlehteä, maitohorsmaa tai poimulehteä
0,850 kg  kevyttä vähälaktoosista creme fraichea
1,000 kg  vähälaktoosista kermaviiliä
0,030 kg  aromisuolaa

  1. Höyrytä parsa- ja kukkakaalit puolikypsiksi 0,5 bar paineessa n. 2 min.
  2. Jäähdytä kaalit jäähdytyskaapissa. Lisää juustokuutiot, sipuli ja hienonnetut luonnonyrtit.
  3. Sekoita kermaviili ja creme fraiche keskenään. Mausta aromisuolalla.
  4. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon.