Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Perjantaina 15.11.2019 klo 9.00 - 15.30 Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa, os. Lönnrotinkatu 5, Mikkeli
Villit, puhtaat luonnonmarjamme ovat maailmalla arvostettuja ja niillä on kysyntää. Jalostuksen tuoma arvonnousu pitäisi saada jäämään kotimaahan. Millaisia tuotteita maailmalle halutaan ja miten niitä tuotetaan?
Tule mukaan kuulemaan uusinta tietoa markkinoista, trendeistä ja teknologioista sekä innovoimaan uutta asiantuntijoiden kanssa!
Business Finlandin vientikatsauksesta ja VTT:n Luonnontuote ja innovaatio -työpajasta koostuva päivä on suunnattu luonnontuote- ja elintarvikealan yrityksille ja toimijoille.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Business Finland, VTT, Arktiset Aromit ry:n Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti -hanke sekä Luonnonvarakeskuksen, Luomuinstituutin ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Lähde luomun matkaan -hanke.
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/2P0NxNQ
Voit osallistua aamu- tai iltapäivään tai molempiin.
9.00 – 9.30 Ilmoittautuminen ja tervetuliaistarjoilu
9.30 – 9.40 Maailman parhaat marjat markkinoille, luomuna?
Toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
9.40 – 11.00 Marjatuotteiden käyttö maailmalla
Taustaa marjatuotteiden viennistä
Ohjelmapäällikkö Annaleena Soult, Business Finland
Marjaymmärrystä neljältä eri markkinalta - haastattelututkimuksen tuloksia
Ruokastrategi Niina Hietalahti, Nordic Breakfast
Keskustelua
11.00 – 12.00 Lounastauko (omakustanteinen)
12.00 – 15.30 Luonnontuoteala ja innovaatio -työpaja 2019
Marjojen modernit prosessointimenetelmät avaavat uusia mahdollisuuksia
Dosentti Riitta Puupponen-Pimiä, VTT
Biokia tuotteet ja niiden markkinointi
Myyntipäällikkö Eija Wall, Kiantama Oy
EIT FOOD kehittää ja uudistaa eurooppalaisia elintarvike-ekosysteemejä
Dosentti Anneli Ritala, VTT
Virkistystauko, työpajatyöskentelyä ja tilaisuuden päätös