Tiedotteet

Marjan päivä 15.8.2023

Kaikki marjaan Marjan päivän kunniaksi!

Tänään 15.8. on Marjan nimipäivä. Mikä oivallinen päivä lähteä marjaretkelle!

Tiesitkö, että metsissämme ja soillamme kasvaa vuosittain noin 500 miljoonaa kiloa luonnonmarjoja! Tästä runsaasta marjasadosta kerätään talteen alle 10 %.

Luonnontuotealan toimialajärjestö Arktiset Aromit ry:n Keruukaveri kannustaa Marjan päivän kunniaksi kaikkia lähtemään marjaan. Marjastaminen on paitsi mukavaa, myös hyödyllistä: marjoja voi kerätä tarjolle ruokapöytään tai säilöä talven varalle.

Ota kaveri mukaan!

Marjastaminen on hauskaa sekä yksin että yhdessä marjakaverin kanssa. Mikäli sinulla ei ole jo marjakaveria, kurkista löytäisitkö sellaisen Facebook-ryhmistä. Verkkosivuillemme on koottu listaus Marjakaveri-ryhmistä ja ohjeet, kuinka perustaa oma porukka.

Marjakaveri voi löytyä myös Marjastuksen MM-kisoista: ilmoittaudu mukaan leikkimieliseen Marjakaveri-Napakymppiin! Marjastuksen MM-kisat pidetään jälleen 16.9.2023 Suomussalmella. Tule mukaan, osallistua voi joko yksin tai joukkueena, sopiva sarja löytyy jokaiselle!

Jaa Marjan päivän kokemuksia someen!

Keruukaveri keksi, että jokainen voi postata kuvan omasta marjapäivästään ja liittää sen osaksi Arktiset Aromit ry:n somekanavia tunnisteilla #marjapäivä #keruukaveri #ArktisetAromit

Kerätään yhdessä mukavia marjapäivämuistoja ja jaetaan ne muillekin – jaettu ilo on vähintään kaksinkertainen ilo!

Jos et ennätä marjaan Marjan päivänä, osallistu Keruukaverin kalenterihaasteeseen.

keruukaveri-ok.png

Arktiset Aromit ry on luonnontuotealan (luonnonmarjat, -sienet, -yrtit ja erikoisluonnontuotteet) valtakunnallinen toimialajärjestö, joka toiminnallaan edistää luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä sekä parantaa tuotteiden laatua. Keruukaveri-kampanja on osa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Takaisin