Tiedotteet

Marjastuksen MM-kisat tulevat taas – ilmoittautuminen käynnissä!

Suomussalmella lauantaina 16.9.2023 järjestettävässä kilpailussa mitellään leikkimielisesti maailman parhaan marjastajan tittelistä.

Marjastuksen MM-kisat on iloinen koko perheen tapahtuma Suomussalmella. MM-kisoihin voi osallistua yksin tai yhdessä, lapsille ja nuorille on oma sarja. Marjaa voi kerätä käsin, poimurilla tai haravalla. Jokaiselle löytyy siis sopiva kilpailusarja!

Mikäli yksittäinen osallistuja haluaa osallistua joukkuesarjaan, etsimme hänelle iloisen kisajoukkueen. Tällöin hän ilmoittautuu joukkuesarjaan vain kirjoittamalla oman nimensä – me hoidamme loput!

Leikkimielinen ”Napakymppi-Marjakaveri”

Marjakaveri-kampanjan käynnistyttyä olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja Marjakaveri-toiveista. Tämän vuoksi päätimme järjestää leikkimielisen ”Napakymppi-Marjakaveri”-ohjelmanumeron kisatorilla.

Napakymppi-Marjakaveri-ehdokkaat valitaan ilmoittautuneiden joukosta, ja kisatorilla etsitään marjastuskaveria marjastukseen liittyvien kysymysten avulla. Osallistujaksi voi ilmoittautua kisasivustolta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

Kisatorilla tapahtuu

Kisojen keskus on Ämmänsaaren kisatori, jossa on viihdyttävää toriohjelmaa koko kisapäivän ajan. Torilla on myös markkinakojuja, tavara-arpajaiset ja Arktiset Aromit ry:n infopiste.

Kun marjastajat ahertavat metsässä, kannustusjoukot voivat nauttia viihdyttävästä ohjelmasta. Kisatorilla esiintyvät muun muassa Marita Taavitsainen ja orkesteri, paikallinen The Heaters -yhtye sekä oululainen taikuri Roope Ylitalo.

Kisapäivä huipentuu palkintojen jakoon. Maailmanmestareiden lisäksi palkitaan myös parhaaseen kisa-asuun pukeutunut joukkue.

Mikäli virtaa riittää kisapäivän jälkeen, Ämmänsaaren Työväentalolla on tarjolla vielä MM-kisatanssit Marita Taavitsaisen ja orkesterin tahdittamana.

Näin pääsee mukaan

MM-kisojen säännöt, ilmoittautumislomake ja kisapäivän toriohjelma löytyvät Arktiset Aromit ry:n verkkosivuilta https://www.arktisetaromit.fi/fi/tapahtumat/marjastuksen+mm-kisat+1692023/ 

Marjastuksen MM-kisat järjestää Arktiset Aromit ry yhdessä Suomussalmen kunnan kanssa. MM-kisat ovat osa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Takaisin