Tiedotteet

Päivitä tietosi luonnonkasvien käyttöä koskevasta elintarvikelainsäädännöstä

Luonnontuotteiden kaupallisessa elintarvikekäytössä on varmistettava, että tuote on turvallinen eikä se tai siitä annettavat tiedot johda kuluttajaa harhaan. Kaikille avoimessa webinaarissa 25.1.2022 klo 9-12  päivitetään tiedot luonnonkasvien käyttöä koskevasta elintarvikelainsäädännöstä ajan tasalle.

Uuselintarvikeasetus tunnetaan jo hyvin alan toimijoiden keskuudessa, mutta tiedon karttuessa kasvien uuselintarvikestatus voi muuttua. Myös aromi- ja alkoholilainsäädäntö voivat koskea luonnontuotealan toimijoita.

Luonnontuotteisiin liittyvällä liiketoiminnalla on vahvat kasvunäkymät. Haasteita yrityksille aiheuttaa kuitenkin elintarvikelainsäädäntö, joka on hallittava tuotteiden lainmukaisuuden varmistamiseksi. Pieni virhe tuotekehityksessä voi pahimmillaan aiheuttaa isot kustannukset, mikäli raaka-aineiden käytön turvallisuutta ja muuta lainmukaisuutta ei ole ymmärretty varmistaa jo ideointivaiheessa.

Lainsäädännön tunteminen on tärkeää alan yrittäjien lisäksi myös kuntien elintarvikevalvojille, yritysneuvojille ja alan opettajille ja kouluttajille.

Webinaarissa Ruokaviraston ylitarkastaja Anna Mizrahi kertoo luonnonkasvien uuselintarvikeasetuksesta ja käyttöhistoriasta, ja ylitarkastaja Kirsi-Helena Kanninen luonnonkasvien aromikäytöstä. Valviran ylitarkastajat Timo Rokka ja Markku Keskimäki käsittelevät puheenvuorossaan luonnonkasvien käyttöä alkoholijuomissa sekä alkoholilupia ravintolisien valmistuksessa.

Lainsäädäntö-webinaari aloittaa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hankkeen webinaarisarjan, jossa käydään läpi luonnontuotealan ajankohtaisia, huomioitavia aiheita, jotka jokaisen alalla toimivan on tarpeen tuntea. Tulevien webinaarien aiheina ovat muun muassa raaka-aineiden markkinat ja hinnoittelu, elintarvikkeiden pakkausmerkinnät ja luonnontuotteet kosmetiikassa.

Webinaarin ohjelma, liittymislinkki ja lomake etukäteen lähetettäviä kysymyksiä varten: https://www.arktisetaromit.fi/fi/tapahtumat/ 

Luonnontuotteiden käyttöön liittyviä kysymyksiä voi lähettää ennakkoon täällä.

Webinaariin voi liittyä  tästä linkistä.

Webinaarin ohjelma (A4, pdf)

Tiedotteen yhteydessä käytettäväksi voi ladata kuvia kuvapankista lähde mainiten: https://www.arktisetaromit.fi/fi/kuvapankki/

Lisätietoja:

Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, p. 040 580 1186

 

 

Takaisin