Ravintosisältötaulukoita

Sivua päivitetään....

Graafisten esitysten käyttö sallittu lähde mainiten.

marjat_kuitu2020_fi.gif

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2020.
Fineli - Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

marjat_c_vitamiini_fi.gif

* Kiivi, kuorittu
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2020. Fineli -
Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

marjat_e_vitamiini_fi.gif

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2020.
Fineli - Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

marjat_kalium2020_fi.gif

* Banaani, kuorittu
* Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
* Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2020.
Fineli - Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

 

 

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2016.
Fineli - Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos 2016.
Fineli - Elintarvikkeiden koostumustietopankki. www.fineli.fi

polyfenolipitoisuus10.gif

Lähde: Koponen ym. 2007. Hellström ym. 2009.

Lähde: Rimando A, Kalt W, Magee J, Dewey J, Ballington J. 2004. Resveratrol,
pterostilbene and piceatannol in vaccinium berries. Am Chem Soc 52: 4713-4719.

 

Lähde: Koponen ym. 2007.

Lähde: Halvorsen BL, Holte K, Myhrstad MC, Barikmo I, Hvattum E, Remberg SM,
Wold A-B, Haffner K, BaugerØd H, Andersen LF, Moskaug JØ, Jocobs DR, Blomhoff jr
and R. 2002. A systematic screening of total antioxidants in dietary plants.
J Nutr 132:461-471

Lähde: Koponen ym. 2007.

proantosyanidiini10.gif

Lähde: Hellström ym. 2009.

Lähde Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, 2011. Johansson A, Laakso P, Kallio H. 1997.
Characterization of seed oils of wild, edible Finnish berries. Z Lebensm  Unters-Forsch 
A  204: 300-307.