Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Luonnontuotealan ikuisuusongelma on ollut kysynnän ja tarjonnan kohtaamattomuus. Usein raaka-aineita jalostavat yritykset heräävät raaka-aineen tarpeeseen vasta, kun sen keruukausi on jo ohi. Koulutettuja kerääjiä on jo ympäri maatamme, mutta ilman ajantasaista tietoa ostajista ja tarpeista ei varastoon kannata kerätä. Webinaarissa pureudutaan ongelmaan, ennakoidaan alkaneen vuoden tarpeita ja etsitään ratkaisuja, joilla luonnontuotteet saadaan jatkossa sujuvasti markkinoille.
Arktiset Aromit ry, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti järjestävät 31.1.2023 webinaarin, johon ovat tervetulleita osallistumaan luonnontuotteita käyttävät yrittäjät, luonnontuotteiden kerääjät ja keruutoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet.
Webinaarin tavoitteena on varmistaa raaka-aineiden riittävä saatavuus yritysten tarpeisiin erityisesti tulevalla kasvukaudella sitouttamalla kerääjiä ja tukemalla raaka-aineita vastaanottavien keruukeskusten toiminnan käynnistymistä. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on keruu-toiminnan organisoituminen ja vakiintuminen kohti ammattimaista tukku- ja välitystoimintaa.
Luonnontuoteraaka-aineiden kysyntää ja saatavuutta on kartoitettu ennakkoon jalostavilta yrityksiltä. Webinaarissa kuullaan myös juoma-alan yrityksille tehdyn kyselyn tuloksia.
Tilaisuuden avaus
Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
Raaka-ainekyselyn tuloksia
Juha Rutanen, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry
Juomasektorin kyselyn tuloksia
Tiia Heinikainen, Savonia AMK
Esimerkkejä raaka-aineketjun ratkaisuista
– Kerääjä.fi:n kehittäminen kohtaamispaikkana
– Välitystoiminnan tilanne ja kehittäminen
Juha Rutanen, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry
Keskustelua
Yhteenveto ja jatkotoimet
Tervetuloa!