Arktiset Aromit ry, Kauppakatu 20 D, 89600 Suomussalmi
Luonnontuotealan kasvun pullonkaulana on raaka-aineiden saatavuus. Kerääjät eivät tiedä riittävän ajoissa ostajien raaka-ainetarpeista ja ostajia voi olla myös vaikea tavoittaa. Ostajien puolestaan on vaikea tavoittaa raaka-ainetuotannosta kiinnostuneita. Usein raaka-ainetarpeet huomataan vasta keruukauden kynnyksellä tai jopa sen päätyttyä. Tilaisuuden avulla autetaan ketjun toimijoita kohtaamaan ja ennakoimaan tulevan keruukauden toimintaa.
Aika: 23.3.2022 klo 9-12, Teams-webinaari
Katso webinaariin tallenne tästä.
Ohjelma
9.00 Tervetuloa!
Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
9.05 Yrityskyselyn tuloksia ja keruun organisoinnin ratkaisuja
Juha Rutanen, Ruralia-instituutti
9.20 Keruun organisointi – kokemuksia Pohjois-Pohjanmaalta
Miia Konttinen, Oulun 4H-yhdistys
9.30 Kokemuksia keruusta ja raaka-aineiden hinnoittelusta
Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus
9.40 Yrityspuheenvuorot luonnontuotteiden raaka-aineketjusta
Miia Leino, Luonkos Oy
Kaj Kostiander, Tornion Panimo Oy
Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy
Tauko
Juha Taponen, Donna Taponero
Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy
Toni Saha, Metsäkansa Osuuskunta
Osallistujien raaka-aineen kysyntä ja tarjonta
11.10 Kerääjä.fi kohtaamispaikkana ostajille ja kerääjille
Juha Rutanen, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry
11.20 Luomusta lisäarvoa luonnontuotteille
Anne Annala, Luomua metsäluonnosta -hanke, Suomen metsäkeskus
11.30 Miten tästä eteenpäin? Keskustelua ja ideointia
11.55 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös
Webinaarin järjestivät yhteistyössä Suomen metsäkeskus, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry sekä Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio-, Luomua metsäluonnosta- ja Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hankkeet.