Tiedotteet

Marjastamassa-kirjoituskilpailulla kerätään muistoja marjaretkistä

Marjastus_on_koko_perheen_harrastus_MG_0071_1000pix.jpg

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osasto järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun, joka toimii samalla muistitietokeruuna marjastuksesta. Kilpailu järjestetään 16.5.-15.8.2022 välisenä aikana. Kilpailu on osa Marjakaveri-kampanjaa, joka kannustaa kansaa marjastamaan jo neljättä vuotta.

-          Keräämme kaikenikäisten ihmisten marjastustarinoita ja -kokemuksia ympäri Suomea. Voit kertoa jostain yksittäisestä marjastusretkestä, joka on jäänyt erityisen hyvin mieleen, tai tyypillisestä marjaretkestäsi tai yleisemmin marjaretkistäsi ja -muistoistasi, kertoo kilpailun koordinaattori Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

Kilpailun tavoitteena on paitsi jakaa marjastuskokemuksia, myös kerätä arvokasta muistitietoa sekä menneiltä vuosikymmeniltä että nykyajassa. Kirjoitusten avulla pystytään analysoimaan, miten marjastuksen merkitys on muuttunut eri sukupolvien välillä ajan kuluessa.

-          Toivomme mukaan kirjoituksia kaikenikäisiltä, myös vanhemmalta ikäluokalta. Mikäli kirjoittaminen tai tarinan lähettäminen tuntuu ikäihmisestä hankalalta, mutta tarinoita olisi kerrottava, voisi lähipiirin nuori toimia tallentajana, vinkkaa Turtiainen.

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopisto käyttävät aineistoa marjastukseen liittyvässä viestinnässä sekä tutkimuksellista tarkoitusta ja suomalaisen kulttuuriperinnön dokumentointia varten. Kirjoitukset tullaan arkistoimaan kulttuuriperintöä tallentavaan arkistoon.

Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Tämän lisäksi kilpailun raati valitsee kolme parasta tarinaa, joiden kirjoittajat julkistetaan Arktiset Aromit ry:n 30-vuotisjuhlassa vuonna 2023 ja jotka palkitaan tuotepalkinnoilla.

Kilpailun raatiin kuuluvat teatteri-ilmaisun ohjaaja, käsikirjoittaja Ulla Schroderus Suomussalmelta, MMT Kauko Salo Joensuusta, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Markku Pölönen Kontiolahdelta ja MMT Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

Kilpailun ohjeet: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sos/marjastamassa/

Kuvia mediankäyttöön kuvapankistamme.

Lisätietoja:

Marjut Turtiainen, p. 044 493 6719, marjut.turtiainen(@)arktisetaromit.fi

Takaisin