Tiedotteet

Paras marjakaveri löytyy läheltä

Arktiset Aromit ry:n Unelmien marjakaveri -kysely paljasti, että paras marjakaveri löytyy yleensä omasta perheestä, läheisistä tai ystävistä. Marjametsässä halutaan viettää yhteistä laatuaikaa ja nautiskella, eikä suuri marjasaalis ole aina päätarkoitus. 

Metsä koetaan voimaannuttavana, ja marjastus luonnon ihmeiden sekä aarteiden etsintänä. Eri sukupolvien yhteistä aikaa metsässä arvostetaan, ja moni haluaisikin kokea jo edesmenneen sukulaisen kanssa tehdyt marjaretket uudelleen.

Unelmien marjakaveri -kyselyssä oli mahdollisuus kertoa, kenen kanssa haluaisi marjaan ja miksi. Osalle unelmaseuraa on lemmikki, osa haluaa nauttia metsän rauhasta ja omista ajatuksistaan aivan yksin. Marjaan otettaisiin mieluusti mukaan myös monet julkisuuden henkilöt tai mielikuvitushahmot. 

- Monenlaisia toiveita ja perusteluja tuli esiin laulajista koomikkoihin ja urheilijoista poliitikkoihin. Duudsonien villiä seuraa ja Paulus Arajuuren ihanaa hymyä haluttiin marjametsään, Suvi Teräsniska ja Antti Tuisku olivat suosikkeja laulajista, ja useita mainintoja saivat myös esimerkiksi Saimi Hoyer, Kimmo Ohtonen, Sanna Marin, Juha Mieto ja Sami Hedberg, naurahtaa toiminnanjohtaja Birgitta Partanen Arktiset Aromit ry:stä.

Osa mielenkiintoisista ja hauskoista vastauksista on julkaistu yhdistyksen Marjakaveri-kampanjasivuilla.

Marjakaveri-kampanjasivuilla esiteltiin myös yhdeksän erilaista marjastajahahmoa, joista sai äänestää mieluisimman marjakaverin. Suosikkihahmoksi nousi Seikkailija, joka voi lähteä marjojen perässä kauemmaksikin. Vaikka saaliskin on Seikkailijalle tärkeä, on vielä tärkeämpää marjaretkien kokemukset, jotka hän mielellään jakaa hyvässä seurassa. 

Kokenut Konkari ja Nautiskelija olivat samoin haluttua marjastusseuraa. Äänet jakautuivat kuitenkin hämmästyttävän tasaisesti eri marjastajahahmoille. Kaikille on siis oma paikkansa marjametsässä!

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin marjastusta helpottavia ja tehostavia keksintöjä, jotka mahdollistavat marjankeruun selkä suorana. Pääpalkinnon, akkukäyttöisen TaikaInnon TaikaBerry -marjanpoimintakoneen voitti Janne Leinonen Vuokatista. Palkinto osuikin oikeaan osoitteeseen, sillä se tulee ahkeraan käyttöön.

- Ollaan vaimon kanssa kovia metsässä liikkujia. Viime vuonna kerättiin marjoja ja sieniä, ja ostettiin auto niillä rahoilla, paljasti Leinonen. 

Toisen palkinnon, taivalkoskelaisen Kalevi Remeksen Karpalon- ja lakanpoimintalaitteen voitti Timo Laine Hyvinkäältä ja kolmannen palkinnon, Plastexin varrellinen Marjurin Mika Wallin Villalasta. 

Kaikki palkinnot ovat kotimaista tuotantoa. TaikaBerryn valmistus alkoi tänä vuonna, Marjuri on kehitetty jo 1990-luvulla ja Remes vasta etsii keksinnölleen valmistajaa.

Arktiset Aromit ry:n Marjakaveri-kampanja jatkuu marjastuskauden ajan. Kampanja edistää marjastusta jakamalla hyödyllisiä vinkkejä ja auttamalla löytämään sopivaa seuraa marjametsään. Yhdistys kannustaa perustamaan Marjakaveri-Facebook-ryhmiä eri puolelle maata. Ryhmän perustaneille postitetaan marjainfoa palkkioksi.

- Moni haluaisi lähteä marjaan, mutta ei tohdi yksin lähteä, selventää Partanen. - Facebookin Marjakaveri-ryhmistä voi etsiä seuraa, kyytiä ja vinkkejä marjapaikoista eri puolilta maatamme. 

Kampanjasivuilta löytyy viime vuoden tapaan myös marjojen ostopisteet, jotta myös myyntiin kerääminen on helppoa. Ostopisteet on helppo löytää Suomen kartalta ja katsoa niiden aukioloajat ja vastaanotettavat tuotteet. 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, 040 580 1186

Marjakaveri-hahmot, ladattavat kuvat ja Facebook-ryhmät:

Ladattavat kuvat palkinnoista:

Takaisin