Tiedotteet

Valtakunnalliset Luonnontuotepäivät Kajaanissa 6. – 7.11. 2019

Luonnontuotealan vuoden merkittävimpään tapahtumaan, valtakunnallisille Luonnontuotepäiville, kokoonnutaan tänä vuonna Kainuuseen. Seminaari järjestetään Kajaanissa, Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän Kouta-Salissa. Tapahtuman seminaariosuudessa tarkastellaan raaka-aineiden saatavuuden haasteita ja digitalisaation tarjoamia ratkaisuja, luonnontuotteita hyvinvoinnin eri näkökulmista sekä alan kilpailukykytekijöitä, kuten laatua, arktisuutta ja vastuullisuutta.

Seminaaripäivän 6.11. päätteeksi tarjolla on verkostoitumista ja elämyksiä yhteisellä seminaari-illallisella Impilinnassa. Luonnontuotteilla säväytettyjä ruokia paikallisista raaka-aineista tarjoavat Kainuun ammattiopiston opiskelijat maankuulun keittiömestarin, villiruokalähettiläs Sami Tallbergin ohjauksessa. Perinteisesti salassa pidetty, tasokas oheisohjelma paljastuu tänäkin vuonna vasta illan aikana.

Iltatilaisuudessa julkistetaan myös ensimmäistä kertaa valittavien tunnustuspalkintojen saajat. Vuoden Luontoyrittäjä 2019 on valittu Luontoyrittäjyysverkoston jäsenten keskuudesta. Toinen palkittava on Vuoden 2019 luonnontuotetoimija, jota sai äänestää kuka tahansa ja jonka ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Jatkossa tunnustuksen saa vuosittain henkilö, yritys tai organisaatio, joka on toiminut ansiokkaasti luonnontuotealan edistämiseksi.

Retkeilypäivän 7.11. ohjelmaan sisältyy vierailuja Kainuun alueen luonnontuotealan yrityksiin. Tutustumiskohteina ovat Arctic International Oy, Extrx Oy, Haapalan panimo, Kivihiomo Rockers sekä Vuokatin Aateli.

Seminaari on suunnattu luontoalan yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille ympäri Suomen. Tapahtuman järjestää Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä Arktiset Aromit ry:n, Kainuun Ammattiopiston, Kainuun maa- ja kotitalousnaisten, ProAgria Kainuun ja Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen ja useiden alan hankkeiden kanssa. Osallistujien on mahdollista tuoda paikalle esille esimerkiksi esitteitä ja tuotenäytteitä, joihin on mahdollista tutustua seminaarin tauoilla.

Vuonna 2019 valtakunnallisten Luonnontuotepäivien yhteydessä on mahdollista osallistua myös joka toinen vuosi järjestettävään luonnontuotealan tutkimusseminaariin, joka järjestetään samassa paikassa (Kouta-sali) tiistaina 5.11.2019. Tapahtumaan voivat ilmoittautua ja osallistua myös muut kuin tutkijat. Lisätietoa nettisivuilla: http://aitoluonto.fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimuspaivat

Molempiin tapahtumiin ilmoittaudutaan samalla lomakkeella: www.aitoluonto.fi/luonnontuotepaivat

 

Lisätietoja:

·       Juha Rutanen, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi , info@aitoluonto.fi

·       Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry, p. 040 580 1186, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi

 

Takaisin