Tiedotteet

Villiruokaviikko maistuu Kainuussa 27.8.–2.9.2018

Luonnon antimista valmistetut herkut korostuvat Kainuun Villiruokaviikolla.

Villiruokaviikolla on mukana parikymmentä ravintolaa, kahvilaa ja ammattikeittiötä, jotka tarjoavat omannäköistään villiruokaan lisäten näin luonnontuotteiden näkyvyyttä ja kiinnostavuutta. Luonnon raaka-aineita pääsee maistelemaan paikasta riippuen joko pieninä suupaloina tai ateriakokonaisuuksina. Villiruokaviikolle on voinut lähteä yritykselle sopivalla tavalla, oman maun mukaan. Tärkeintä on, että villiruoka maistuu ja siitä keskustellaan.

Kolmannen kerran järjestettävän Villiruokaviikon osallistujamäärä on vuosi vuodelta kasvanut. Tapahtuma on laajentunut Suomussalmelta eri puolille Kainuuta.

Villiruokatrendit suosivat Kainuuta
Kainuussa villiruokakausi on pitkä ja runsas. Raaka-aineita saa luonnosta villivihannesten varhaisesta keväästä aina sieni- ja riistakauden myöhäiseen syksyyn. Satotasot voivat vaihdella vuosittain, mutta aina on jotakin houkuttelevaa tarjolla. Villiruokaa ovat marjat, metsäsienet, yrtit, mahla, hunaja, pakuri, riistaeläimet, poro ja järvikala.   

- Innostus villiruokaa kohtaan lisääntyy koko ajan. Marjojen, sienten ja riistan lisäksi luonnosta löytyy makuja aina ketunleivästä pettuleipään. Kainuu on raaka-aineiden suhteen erityisen rikas alue, jossa luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia kehittää ja ideoida uutta, sanoo KALKE-hankkeen projektipäällikkö Elina Nihtilä Arktiset Aromit ry:stä.

Villiruokaviikon tavoitteena on lisätä luonnosta saataviin raaka-aineisiin kohdistuvaa kiinnostusta ja kysyntää. Lisäksi halutaan edistää luonnontuotealan ja ravintoloiden välistä yhteistyötä Kainuussa.

Kun makumaailman suosituimpia asioita listataan, kärkeen sijoittuvat usein arktisen keittiön puhtaat, raikkaat ja rohkeat raaka-aineet. Tämä on trendi, joka suosii Kainuuta.

Villiruoka osaksi elämyksellistä matkailukokemusta
Villiruoka ja luonnonantimet kiinnostavat myös matkailijoita. Yhä useammin maistamisen lisäksi matkailijat haluavat kuulla ruokaan nivoutuvia tarinoita. Villiruoka on vahvaa raaka-ainetta elämyksellisen ruokailukokemuksen rakentamisessa.

Villiruokaviikko on osa Arktiset Aromit ry:n Kainuun luonnontuotealan kehittämishanketta, jota rahoittaa Kainuun ELY-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Villiruokaa tarjolla isosti —tai pieninä makupaloina 27.8. – 2.9.2018 raivintoloiden omien aukioloaikojen mukaan.


Art Cafe Hyyrylä Hietaniementie 4, Hyrynsalmi

Cafe Torilla Torikatu 22, Kuhmo

Hiljaisen Kansan Niittykahvila Viitostie 547, Suomussalmi

Hossan Poropuisto Mäntyniementie 10, Hossa

Hotelli Kainuu Kainuuntie 84, Kuhmo

Hotelli Kalevala Väinämöinen 9, Kuhmo

Jalonhelmi Jalonkaarre 1, Suomussalmi

Kahvila Murunen Kauppakatu 7, Kajaani

Kahvila-Ravintola Seurahuone Kauppakatu 7, Suomussalmi

Kainuun Opisto Tahvintie 4, Mieslahti

Kultainen Kukko Kauppakatu 4, Suomussalmi

Makea Cafe & Deli Torikatu 8, Sotkamo

Pitopalvelu Merja.Kieppi Kylätalo, Ruhtinansalmi

Ravintola Anorak Brahenkatu 3, Kajaani

Restaurant Herkkusepät Keskuskatu 12, Sotkamo

Teboil Turjanhovi Kalliokatu 2, Suomussalmi

Teehuone Tsaikka Kauppakatu 3, Kajaani

Virkistyskylpylä Kiannon Kuohujen kahvio Jalonkatu 1, Suomussalmi

Lisätietoja:
Elina Nihtilä, Arktiset Aromit ry,
elina.nihtila(at)arktisetaromit.fi
puh. 040 164 6177

 

Takaisin