Tiedotteet

Luonnontuotealalla vahva luottamus menestykseen

Tulevaisuus on luonnontuotteiden – vienti, puhtaus ja luomu

Luonnontuotealan edistämisjärjestö Arktiset Aromit ry:n 25-vuotisjuhlaseminaari kokosi alan vaikuttajat Suomussalmelle.  Puheenvuoroissa korostui vahva luottamus suomalaisten luonnontuotteiden vetovoimaan sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla. Puhtaus, erityisyys, arktisuus ja turvallisuus ovat selkeitä valtteja. Tuotteisiin nivoutuvat kiinnostavat tarinat lisäävät houkuttelevuutta.

Luonnontuotealalla monet huipputuotteet odottavat edelleen keksijäänsä. Rohkeus, usko omaan tekemiseen ja ennakkoluulottomiin ideoihin sekä kuluttajien kuunteleminen luovat menestystä, kuten myös yhteistyö, verkostoituminen ja tiivis tiedonvaihto. Uusimman teknologian ja digitaalisuuden hyödyntämisessä on onnistuttava myös luonnontuotealalla. Arvokkaat raaka-aineet eivät saa jäädä metsään tai paitsioon maailmanlaajuisen huomion osalta.

Luonnontuotteista on mahdollista kehittää tyylikkäitä matkailusisältöjä tai matkailutuotteiden erottamattomia osia. Korkeatasoiset elintarvikkeet, luonnonkosmetiikka sekä luonnon materiaaleista valmistetut esineet kiinnostavat.

- Suomen maine on erinomainen. Luonnontuotteiden viennissä puhtaus on asia, jota on ilo korostaa. Lisäksi Pohjois-Suomessa lähes kaikki metsät ovat luomusertifioituja, sanoo Anne Ristioja, luonnontuotealan toimialapäällikkö Lapin ELY-keskuksesta.

Luomun merkitys korostui useissa puheenvuoroissa. Luonnontuotteet sopivat maailmanlaajuisiin trendeihin jo terveellisyytensä ja ympäristöystävällisyytensä vuoksi, mutta luomusertifiointi nostaa ne uudelle tasolle kilpailluilla markkinoilla. Luomu tarkkaan valvottuna tuotantona on myös keino osoittaa aitous ja alkuperä.

Tässä meillä on käsissämme sellainen valttikortti, jota ei kerta kaikkiaan kannata jättää käyttämättä! On löydyttävä ymmärrystä ja yhteistä tahtoa kehittää tästä ainutlaatuisesta vahvuudestamme yhä enemmän ja korkeamman jalostusasteen liiketoimintaa, korostaa Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja Birgitta Partanen.

Juhlaseminaarin myötä Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja ja perustaja Simo Moisio siirtyi eläkkeelle luonnontuotealan merkityksellisen ja ansiokkaan työuran päätteeksi.

Lisätietoja:
Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja Birgitta Partanen,
birgitta.partanen(at)arctic-flavours.fi, p. 040 580 1186

Takaisin