Tiedotteet

Birgitta Partasesta Arktiset Aromit ry:n toiminnanjohtaja

Arktiset Aromit ry
Tiedote

Arktiset Aromit ry on valinnut FM Birgitta Partasen toiminnanjohtajaksi jatkamaan yhdistystä 25 vuotta vetäneen Simo Moision työtä. Birgitta Partanen on vuodesta 1999 alkaen ollut mukana toteuttamassa Helsingin yliopiston Ruralia–instituutin Mikkelin yksikön hankkeita. Ne ovat pääosin kohdistuneet luonnontuotealan kehittämiseen. Hänellä on monipuolinen koulutus ja parhaillaan hän toimii Helsingin yliopiston jatko-opiskelijana tehden väitöstutkimusta luomuluonnontuotteista.

Simo Moisio jää eläkkeelle kesäkuun lopussa. Siihen saakka Partanen ja Moisio työskentelevät yhdessä. Kesäkuussa Arktiset Aromit ry täyttää 25 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi järjestetään kaikille avoin seminaari Suomussalmella 18.6.2018. Ensi kesänä tulee myös kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Moisio järjesti ensimmäisen valtakunnallisen metsämarjojen poimintakilpailun. Tuolloin valtakunnalliseen kilpailuun osallistui 4 400 aktiivipoimijaa, jotka keräsivät marjoja 1,5 miljoonaa kiloa.

Luonnontuoteala on vuosien varrella kokenut suuria muutoksia. Ala on monipuolistunut ja kasvanut. 30 vuotta sitten toimineitten yritysten oheen on syntynyt paljon pieniä jalostavia yrityksiä, jotka tekevät monipuolisia tuotteita marjoista, sienistä, yrteistä, mahlasta ja pakurista. Myös alkoholi- ja tilaviiniyritykset sekä kosmetiikka- ja matkailuyritykset ovat viime vuosina oivaltaneet luonnontuotteiden antaman lisäarvon tuotteita ja palveluita kehitettäessä.

Lisätietoja:
Birgitta Partanen, puh. 044-5382248 ja Simo Moisio, puh.040-5801186

Arktiset Aromit ry:n 25-vuotisseminaarin ohjelma

Ilmoittaudu seminaariin

 

Takaisin