Tiedotteet

Villiruokaviikolla Kainuussa maistuvat luonnon omat maut

Villiruokaviikko järjestetään Kainuussa 28.8. - 3.9.2017. Tapahtumaan osallistuvissa kainuulaisravintoloissa ja -kahviloissa maistuvat luonnossa vapaasti kasvaneet raaka-aineet. Kiinnostus ja myönteinen asenne villiruokaa kohtaan korostuvat. Paikasta riippuen tarjolla on erilaista villiruokaa. Mukaan on voinut lähteä ravintolalle sopivalla tavalla. Villiruokaviikon pääjärjestäjät ovat Arktiset Aromit ry, Kainuun maa- ja kotitalousnaiset ja Wild Taiga.

Tapahtuma lisää villiruoan näkyvyyttä ja kysyntää sekä tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon mauista. Viikon aikana ravintoloissa ja kahviloissa syödään, tarjotaan tai valmistetaan villiruokaa sekä keskustellaan siitä vilkkaasti. Lisäksi tavoitteena on edistää kainuulaisten luonnontuoteyritysten ja ravintoloiden välistä yhteistyötä. Villiruoka ja luonnonantimet kiinnostavat myös matkailijoita.

Villiruoalla on pitkät perinteet suomalaisessa ruokakulttuurissa, johon liittyy läheisesti kaikki luonnossa vapaasti kasvava. Villiruokaa ovat luonnonmarjat, metsäsienet, yrtit, mahla, hunaja, pakuri, riistaeläimet, poro ja järvikala.  Viime aikoina etenkin maitohorsman, nokkosen, vuohenputken ja poimulehden kaltaisten villivihannesten ja -yrttien käyttö on lisääntynyt ja villiruoka on noussut trendiksi. Tämän suuntauksen hyödyntäminen on tärkeää tulevaisuudessa. Villiruokaa kasvaa paljon Kainuun luonnossa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

 Villiruokaviikko järjestetään nyt toisen kerran. Viime syksynä tapahtuma toteutettiin paikallisena Suomussalmella. Tänä vuonna Villiruokaviikko on laajentunut koskemaan koko Kainuuta.

Mukana Villiruokaviikolla
Cafe Torilla
, Torikatu 22, Kuhmo

Hiljaisen Kansan Niittykahvila, Viitostie 547, Suomussalmi

Jalonhelmi, Jalonkaarre 1, Suomussalmi

Kahvi- ja ruokaravintola Kultainen Kukko, Kauppakatu 4, Suomussalmi

Kahvila Murunen, Kauppakatu 7, Kajaani

Kahvila Ravintola Seurahuone, Kauppakatu 7, Suomussalmi

Lounaskahvila Kesia, Hyryntie 29, Hyrynsalmi

Lounaskahvila-konditoria Ämmän Herkkusuu, Jalonkaarre 3, Suomussalmi

Restaurant Herkkusepät, Keskuskatu 12, Sotkamo

Teehuone Tsaikka, Kauppakatu 3, Kajaani

Villiruokaviikko on osa Arktiset Aromit ry:n Kainuun luonnontuotealan kehittämishanketta (KALKE), jota rahoittaa Kainuun ELY-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Lisätietoja: Elina Nihtilä, Arktiset Aromit ry, puh. 040 164 6177, elina.nihtila(at)arktisetaromit.fi

 

Takaisin