Tiedotteet

Marjastuksen 20-vuotisjuhlakisat lähestyvät

Marjasuksen MM-juhlakisat tulevat!

Marjastuksen MM-kilpailut järjestetään lauantaina 2.9.2017 kello 9.00- 16.00 Suomussalmella. Perinteinen markkinatapahtuma järjestetään jo 20. kerran, joten samalla juhlitaan kahden vuosikymmenen täyttymistä.

Maailmanmestaruudesta voi kisailla kolmihenkisissä joukkuesarjoissa tai yksilösarjoissa Lastensarjaan voivat osallistua alle 12- vuotiaat ja nuortensarjaan 13- 17 vuotiaat. Jokaisesta sarjasta kolme kilomääräisesti eniten poiminutta joukkuetta tai henkilöä palkitaan rahallisesti.

MM-kisoissa poimittava marjalaji on marjojen myöhäisen kypsymisen vuoksi tällä kertaa mustikka. Mustikkaa poimitaan eri sarjoissa kilpaa tunnin ajan. Kisoihin osallistuvien kuljetukset kisapaikalle tapahtuvat busseilla Suomussalmen torilta. Yleisö puolestaan voi seurata toriohjelmaa ja kuunnella väliaikatietoa metsästä kisojen kulusta.

Kisapäivänä ohjelmaa torilla on koko päivän, muun muassa IdaElina hurmaa upealla laulullaan ja kanteleen soitollaan, imitaattori Ari Kettukangas esittää sketsejä, vitsejä ja stand up- komiikkaa, ja tanssiorkesteri Helminauha viihdyttää sekä toritapahtumassa että illalla myös Nuorisoseurantalolla.

Ohjelmassa on myös taikuutta ja taukojumppaa, VIMMAN vimmattua ohjelmaa sekä torimyyjien esittely. Viihdyttävän toriohjelman lisäksi kisapäivänä järjestetään torilla arpajaiset, joiden tuotto menee lyhentämättömänä suomussalmelaisten veteraanien hyväksi.  Arpajaisten pääpalkintona on Hossan Lumon mökkiviikonloppu!

Marjastuksen MM-kisat ovat osana Suomi 100- ohjelmaa. Tarkemmat lisätiedot sarjoista, palkinnoista ja ilmoittautumislomakkeet löytyvät Arktiset Aromit ry:n nettisivuilta. Ilmoittautua voi kisaan 31.8.2017 mennessä osoitteessa www.arktisetaromit.fi tai puhelimitse (08) 6155 5590. Kilpailuun osallistuminen on maksutonta ja marjat voi joko myydä ostajalle tai pitää kisaämpärit ja marjat itsellään.

Takaisin