Tiedotteet

Tämä marjavuosi muistetaan!

Poikkeuksellinen vuosi nosti vihdoinkin marjastuksen sille kuuluvaan arvoon. Loistava sato ja ennätyksellinen poimintainnostus sai pakastimet pullistelemaan marjoista. Marjoja ja marjastusta tarkastellaan Luonnosta Sinulle -verkkojulkaisun erikoisnumerossa monipuolisesti eri näkökulmista.

Lue lisää

Miten marjat metsästä

Teknologia kehittyy huimaa vauhtia, mutta marjojen poiminta on yhä käsityötä. Myös apukeinoja hyvien marjapaikkojen löytämiseksi kaivataan. Arktiset Aromit ry ja Keksintösäätiö sr järjestävät kaikille avoimen idea- ja keksintökilpailun marjojen talteenoton tehostamiseksi.

Lue lisää

Mahlasimaa vapuksi

Luonnon oma eliksiiri, mahla, sopii mainiosti myös siman raaka-aineeksi. Kotisiman ennättää vielä valmistaa vapuksi!

Lue lisää

Vuoden 2019 Marsi-raportti julkaistu

Ruokavirasto on julkistanut vuoden 2019 luonnonmarjojen ja -sienien kauppaantulomäärätutkimuksen raportin. Kuivasta kesästä huolimatta puolukkaa kerättiin edellisvuotta enemmän, lähes 6 miljoona kiloa, mutta mustikan ja lakan osalta saanto jäi heikoksi.

Lue lisää

Hilla kypsyy avosoilla

Hilla on kypsää keskisen Suomen ja läntisen Pohjois-Suomen alueella. Itäisessä Pohjois-Suomessa kypsää hillaa löytää laajemmin vasta viikonvaihteen jälkeen. Satoa saadaan poimia syyskuun alkuun saakka, koska korpisoilla hilla kypsyy avosoita myöhemmin.

Lue lisää