Unelmien marjakaveri löytyy läheltä

Arktiset Aromit ry:n Unelmien marjakaveri -kysely päättyi 25.7.2021. Kysely paljasti, että paras marjakaveri löytyy yleensä omasta perheestä, läheisistä tai ystävistä. Marjametsässä halutaan viettää yhteistä laatuaikaa ja nautiskella, eikä suuri marjasaalis ole aina päätarkoitus. 

Metsä koetaan voimaannuttavana, ja marjastus luonnon ihmeiden sekä aarteiden etsintänä. Eri sukupolvien yhteistä aikaa metsässä arvostetaan, ja moni haluaisikin kokea jo edesmenneen sukulaisen kanssa tehdyt marjaretket uudelleen.

Unelmien marjakaveri -kyselyssä oli mahdollisuus kertoa, kenen kanssa haluaisi marjaan ja miksi. Osalle unelmaseuraa on lemmikki, osa haluaa nauttia metsän rauhasta ja omista ajatuksistaan aivan yksin. Marjaan otettaisiin mieluusti mukaan myös monet julkisuuden henkilöt tai mielikuvitushahmot. 

Marjakaveri-kampanjasivuilla esiteltiin myös yhdeksän erilaista marjastajahahmoa, joista sai äänestää mieluisimman marjakaverin. Suosikkihahmoksi nousi Seikkailija, joka voi lähteä marjojen perässä kauemmaksikin. Vaikka saaliskin on Seikkailijalle tärkeä, on vielä tärkeämpää marjaretkien kokemukset, jotka hän mielellään jakaa hyvässä seurassa. 

Kokenut Konkari ja Nautiskelija olivat samoin haluttua marjastusseuraa. Äänet jakautuivat kuitenkin hämmästyttävän tasaisesti eri marjastajahahmoille. Kaikille on siis oma paikkansa marjametsässä!

Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin marjastusta helpottavia ja tehostavia keksintöjä, jotka mahdollistavat marjankeruun selkä suorana. Pääpalkinnon, akkukäyttöisen TaikaInnon TaikaBerry -marjanpoimintakoneen voitti Janne Leinonen Vuokatista. Toisen palkinnon, taivalkoskelaisen Kalevi Remeksen Karpalon- ja lakanpoimintalaitteen voitti Timo Laine Hyvinkäältä ja kolmannen palkinnon, Plastexin varrellinen Marjurin Mika Wallin Villalasta. 

Kaikki palkinnot ovat kotimaista tuotantoa. TaikaBerryn valmistus alkoi tänä vuonna, Marjuri on kehitetty jo 1990-luvulla ja Remes vasta etsii keksinnölleen valmistajaa.

Palkinnot on lähetetty voittajille.

1. Taikainnon akkukäyttöinen marjanpoimintakone

marjanpoimintakone.jpg

Näppärä ja kevyt marjanpoimintakone toimii akulla, ja sopii erityisesti mustikan ja puolukan keruuseen.


2. Lakan- ja karpalonpoimintakone
Kalevi-Remes_s.jpg Karpalokerain_s.jpg


Karpalon- ja lakanpoimintalaite sopii molemmille marjoille mukana tulevan vaihto-osan ansiosta.


3. Varrellinen Marjuri -marjanpoimuri

Isolla Marjurilla marjojen poiminta käy kätevästi. Marjuri on suunniteltu siten, että roskien kertyminen on mahdollisimman vähäistä. Palkinto sisältää myös Marjuriin liitettävän varren, jolloin voit kerätä marjat kätevästi pystyasennosta.

marjuri.jpg


Äänestettävät, kuvitteelliset marjastajahahmot olivat seuraavat: 

puolukka1.jpg

mustikka2.jpg

lakka3.jpg

karpalo4.jpg

vadelma5.jpg

 

ahomansikka6.jpg

mesimarja7.jpg

tyrni8.jpg

 

kataja9.jpg