Esimerkkejä jo tehdyistä haasteista 2020:

15.7.2020
Suomen Keskustanaiset
Suomen Keskustanaiset haastaa kaikki keskustalaiset mukaan Marjakaveriksi ja Marjatalkoisiin

14.7.2020
Soudun Tukiyhdistys Doorikset ry haastaa mukaan:

  • Kaikki Sulkavan soutuun osallistuneet
  • Keravan urheilijat 
  • Porvoon flikat ry
  • Mikkelin soutajat
  • Takon soutajat
  • Turun avantouimarit
  • Sari Essayah

Marjahaaste: https://www.facebook.com/groups/589065075322803/

Kirkkoveneseura Doorikset on mukana Marjahaaste-kampanjassa, jonka tavoitteena on kerätä marjat ja sienet metsistä ja nauttia samalla luonnosta. Omien hamsterihommien lisäksi haastamme soutajat keräämään ämpärillisen (koolla ei niin väliä) läheiselle, naapurille, sellaiselle, joka ei itse pääse metsään tai myyntiin marjojen/sienien jalostajalle.
Doorikset toteuttavat kesän aikana marjasoudun jonnekin hyväksi tiedetylle marjapaikalle. Marjoista saatu tuotto lahjoitetaan soudun juniorityöhön.

Ketä tai mitä tahoa sinä ilahduttaisit - haasta kaveri marjakaveriksi!
Nyt haasteen saa kaikkien aikojen tunnetuin Dooris Sari Essayah. Toivomme haasteen myötä terveyttä ja rentouttavia hetkiä metsässä ja myös haasteen jatkamista kansanedustajakollegoille. Rankan kevään jälkeen tekee varmasti hyvää nauttia metsien antimista

14.7.2020
Kainuun Liikunta haastaa
marjatalkoisiin kaikki paikalliset urheiluseurat ja harrasteyhdistykset
https://www.facebook.com/kainuunliikunta/

14.7.2020
Pohjois-Karjalan Jahtinaiset 
haastaa mukaan Metsästäjäliiton ja sen jäsenseura
https://www.facebook.com/jahtinaiset/

Pohjois-Karjalan Jahtinaiset osallistuu Arktisten Aromien #marjatalkoot haasteeseen keräämällä lakkoja voittoa tavoittelemattomalle Enon Vanhusten Tuki ry:n ylläpitämälle Palvelutalo Kotirannalle Enossa
https://www.facebook.com/events/1136621206715189/

Luonnossa liikkuminen ja luonnon antimien laaja käyttö ja tunteminen on luonteva ja tärkeä osa eränkäyntiperinnettä, jota seurana haluamme ylläpitää. Metsästäjät ja eränkävijät liikkuvat luonnossa ympäri vuoden ja harrastuksen kautta myös arvostavat ja kunnioittavat metsän antimia laajasti. Haluamme tällä tempauksella myös kunnioittaa sitä sukupolvea, joille metsän antien hyödyntäminen oli arkipäivää, mutta jotka nyt eivät enää pääse nauttimaan itse luonnossa liikkumisesta. Toivomme, että kerätyt lakat ilahduttavat Palvelutalo Kotirannan asukkaita.

Haluamme kannustaa muitakin eränkävijöitä #marjatalkoisiin ja siksi haastamme mukaan #metsastajaliitto ja sen jäsenseurat. Tämä lakkatalkoot-tempaus on suunnattu Jahtinaisten jäsenistölle, jota tiedotetaan erikseen käytännönjärjestelyistä Jahtinaisten FB-ryhmässä ja sähköpostitse.
Lisätietoja: Anniina Poutiainen, pj (sähköposti: puheenjohtaja[at]jahtinaiset.fi)

24.6.2020 
Eläkeliiton Kainuun piiri
Eläkeliiton Kainuun piiri haastaa kaikki Eläkeliiton yhdistykset metsämarjojen poimintatempaukseen