Suomussalmella vietetään villiruokaviikkoa 29.8. - 4.9.2016
Villiruoalla tarkoitetaan luonnosta saatavia raaka-aineita, kuten marjoja, sieniä, yrttejä, mahlaa, järvikalaa, riistaa ja poronlihaa. Villiruoan juuret ovat suomalaisessa luonnossa, ruokaperinteessä ja ruokakulttuurissa. Villiruoan avulla saamme herätettyä myös maahamme saapuvien matkailijoiden kiinnostuksen suomalaista ruokaa kohtaan.
Luonnontuotteiden talteenottoa ja käyttöä edistävä Arktiset Aromit ry on haastanut Suomussalmen ravintolat viettämään Villiruokaviikkoa 29.8. - 4.9.2016. Kymmenen suomussalmelaista ravintolaa ja ruokapaikkaa on ottanut haasteen vastaan.
Villiruokaviikolla kuluttajat voivat osallistua kilpailuun, jonka perusteella valitaan Suomussalmen paras villiruokaravintola 2016. Paras villiruokaravintola julkistetaan Marjastuksen MM-kisojen yhteydessä 3.9.2016 Suomussalmen torilla. Marjastuskisojen tasokasta toriohjelmaa ja markkinatapahtumaa on vuosittain seurannut runsaasti yleisöä eri puolilta Suomea. Näin parhaaksi villiruokaravintolaksi äänestetty ruokapaikka saa kisatorilla ansaitsemaansa huomiota.
Parasta villiruokaravintolaa kuluttajat voivat äänestää mukaan lähteneissä ravintoloissa täyttämällä kilpailukupongin ja pudottamalla sen kussakin ruokapaikassa kilpailun kupongeille varattuun astiaan. Arktiset Aromit ry kerää äänestysastiat ja arpoo kolme tuotepalkintoa äänestykseen osallistuneiden kesken.
Lisätietoja: Arktiset Aromit ry, Simo Moisio puh. 040-5801186 ja Kaisu Seppänen 08-615555890
Villiruokaviikkoon 29.8. - 4.9.2016 osallistuvat ruokapaikat Suomussalmella:
Autogrilli Starburger Toritalo
Hossan Luontokeskus/Experience KL Oy Jatkosalmentie 6
Jalonhelmi Jalonkaarre 1
Kahvi- ja ruokaravintola Kultainen Kukko Kauppakatu 4-6
Kahvila-Ravintola Seurahuone Kauppakatu 7
Kylpylähotelli Kiannon Kuohut Jalonkatu 1
Lounaskahvila-konditoria Ämmän Herkkusuu Jalonkaarre 3-5
Pizzeria Roni Jalonkaarre 3-5
Teboil Turjanhovi Kalliokatu 2
Wanhan Kalevan Baari Kainuuntie 24