Marjakisojen voitot jakaantuivat suomalaisten ja ulkomaisten kesken

Marjastuksen MM -kisoissa voitot jakaantuivat suomalaisten ja ulkomaisten kesken

Suomussalmella pidettyihin Marjastuksen MM-kisoihin otti osaa tällä kertaa 105 poimijaa, joista 16 tuli ulkomailta, Saksasta, Venäjältä ja Ukrainasta. Tänä vuonna eniten osanottajia keräsi käsinpoimintasarja, yhteensä 42. Tähän saakka suosituin poimurisarja sai 27 osanottajaa sekä lasten ja yksilökohtaiset naisten ja miesten haravapoimintasarjat kukin 12 osanottajaa.

Kisoissa poimittu puolukka oli täysin kypsää, koska marja kypsyi tänä kesänä reilua kahta viikkoa keskimääräistä aikaisemmin. Puolukkasato ei tällä kertaa ole Suomussalmella maan parhaimpia, mitä osoittaa poimijoitten kokonaissaalis 312 kiloa marjoja. Parhaat puolukkapaikat oli jo poimittu ja puolukkaa saadaan alueella tänä vuonna pääosin vesakkoisilta ja puustoa kasvavilta alueilta hakkuualueiden ollessa liian kuivia.

Lasten sarjassa ahkeroitiin hyviä tuloksia. Puolukkarohmut voitti sarjan kovalla tuloksella 10,32 kiloa. Joukkueessa kisasivat Anttijussi Räsänen, Annalotta Räsänen ja Veikko Laaksoviita. Toiseksi sijoittui Puolukkapärinat tuloksella 7,96 kiloa. Joukkueen muodostivat Veikka Juntunen, Eemil Juntunen ja Väinö Huttu. Kolmanneksi sarjassa tuli Punahilkat tuloksella 5,86 kiloa. Veera Laaksoviita, Martta-Ilona Moilanen ja Sara Juntunen muodostivat tämän joukkueen.

Poimurisarjan voiton vei Team Juntunen joukkueella Esa, Jari ja Mervi Juntunen, tulos 16 kiloa. Moninkertainen voittaja Ämmän Betoni sijoittui toiseksi tuloksella 14,36 kiloa. Joukkueessa kisasivat Jarmo Heikkinen, Reino Kela ja Pertti Räsänen. Kolmas oli Suomussalmen kunnanvaltuuston kakkosjoukkue. Siinä marjastivat Tuovi Kemppainen, Jouko Kela ja Keijo Mulari. Tulos oli 12,3 kiloa.

Käsinpoimintasarjan voitti Huoviset & Ekdahl joukkue tuloksella 10,36 iloa. Joukkueen muodostivat Matti ja Marja-Leena Huovinen ja Arja Ekdahl. Toiseksi sijoittui Vitis-ryhmä tuloksella 10,18 iloa. Hilkka Ihalainen, Sisko-Liisa Rusanen ja Eero Pehkonen kisasivat tässä joukkueessa. Kolmanneksi ylsi Näätälän näppärät. Raija Vesterlund sekä Pirjo ja Laura Heikkinen poimivat yhteensä 9,28 kiloa.

Naisten haravapoimurisarjan voitti Yulia Voronina Venäjältä tuloksella 10,4 kiloa. Moninkertainen voittaja Eeva Romppainen sijoittui toiseksi poimien 8,14 kiloa ja kolmas oli Arja Juntunen tuloksella 7,12 kiloa.

Miesten haravapoimurisarjan voitti Alex Kirsanov Ukrainasta tuloksella 10,62 kiloa. Moninkertainen voittaja Lasse Tasala oli toinen 9,28 kilon tuloksella ja kolmanneksi ylsi Vladimir Kuzin Venäjältä tuloksella 5,78 kiloa.

Kisaviikonloppu käynnistettiin Suomussalmen torilla, jossa myös kisojen palkintojenjako tapahtui päivän päätteeksi.  Toriohjelma kiinnosti ja sitä seurasi poutasäässä tuhatmäärin kävijöitä. Kisoja kuvasi tällä kertaa Saksan TV:n kanava, josta myös toimittaja Andreas Stamm osallistui kisojen käsinpoimintasarjaan.