Tiedotteet

Luonnosta Sinulle -julkaisun teemana Villiyrtit ja erikoiskeruutuotteet

Arktiset Aromit ry


Luonnontuoteala kehittyy ja monipuolistuu. Perinteisten marjojen ja sienten lisäksi vahva kasvupotentiaali on villikasveilla ja erikoiskeruutuotteilla, kuten mahla ja pihka. Arktiset Aromit ry:n kevään Luonnosta Sinulle -verkkojulkaisussa pureudutaan luonnon tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin monesta näkökulmasta.

Kasvukauden alkaessa luonnontuoteala aktivoituu. Mahlan valutus on jo monin paikoin päättynyt ja ensimmäiset villiyrtit jo päätyneet kerääjien koreihin. Alan harrastajien lisäksi myös ammatilliseen toimintaan on kasvavaa kiinnostusta ja potentiaalia kehittämisessä onkin yllin kyllin. Nyt on oikea aika miettiä yhdessä, miten saamme alan toiminnan laadukkaaksi, kestäväksi ja vastuulliseksi niin, että se kestää kansainvälisen tarkastelun. Myös toiminnan läpinäkyvyys ja luotettavuus ovat nyt niitä tekijöitä, jotka ratkaisevat alan tulevaisuuden.

Luonnontuotealan koulutus, joka on avainasemassa kehittämisessä laadun varmistamisessa, ei ole pysynyt mukana kehityksen vauhdissa. Luontoalan erikoisammattitutkintoa ei ole järjestetty viiteen vuoteen, eikä myöskään kattavaa täydennyskoulutusta alalla jo toimiville. Poimija- ja neuvojakoulutus paperisine kortteineen jäi historiaan ja tilalle ammattimaiseen käyttöön on viimein saatu sähköinen Kerääjä.fi-palvelu. Näitä aiheita avataan ja jatkoaskelia pohditaan julkaisussa.

Monipuoliseen sisältöön mahtuu asiaa laatujärjestelmistä, ammattikeittiöiden villiyrttien käyttöä, luonnonkasvien viljelymahdollisuuksia, villikasvien käytössä huomioitavaa lainsäädäntöä, verotusta, kertausta jokamiehen oikeuksista ja luomukeruualueiden hyödyntämismahdollisuuksia. Mukana on myös vinkkejä kesäiseen saunaan, kosmetiikkakäyttöön ja kasvivärjäykseen.

Julkaisu on vapaasti luettavissa ja jaettavissa Arktiset Aromit ry:n sivuilla. Lukemisen ja kokeilemisen iloa!

Lisätietoja:

Arktiset Aromit ry, www.arktisetaromit.fi, p. 040 580 1186, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi

Luonnosta_Sinulle1_2021_kansi.jpg

Luonnosta Sinulle 1/2021 
Teemana villiyrtit ja erikoisluonnontuotteet

 

Lisätietoja:
Birgitta Partanen,  040 580 1186, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi

 

Kuvat median käyttöön:

Luonnosta Sinulle -julkaisun kansikuva

 

Haluatko jatkossa tiedotteemme suoraan sähköpostiisi?
Median edustaja!

Tilaa tiedotteemme tästä

Takaisin