Luonnontuotteet liikkeelle

- kysyntä ja tarjonta kohtaamaan  

Luonnontuotealan kasvun pullonkaulana on raaka-aineiden saatavuus. Kerääjät eivät tiedä riittävän ajoissa ostajien raaka-ainetarpeista ja ostajia voi olla myös vaikea tavoittaa. Ostajien puolestaan on vaikea tavoittaa raaka-ainetuotannosta kiinnostuneita. Usein raaka-ainetarpeet huomataan vasta keruukauden kynnyksellä tai jopa sen päätyttyä. Tilaisuuden avulla autetaan ketjun toimijoita kohtaamaan ja ennakoimaan tulevan keruukauden toimintaa.

Aika: 23.3.2022 klo 9-12

Paikka: Webinaari Teams-yhteydellä: Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Ohjelma

9.00      Tervetuloa!

              Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry

9.05      Yrityskyselyn tuloksia ja keruun organisoinnin ratkaisuja

              Juha Rutanen, Ruralia-instituutti

9.20      Keruun organisointi – kokemuksia Pohjois-Pohjanmaalta

              Miia Konttinen, Oulun 4H-yhdistys

9.30      Kokemuksia keruusta ja raaka-aineiden hinnoittelusta

              Marko Ämmälä, Suomen Metsäkeskus

9.40      Yrityspuheenvuorot luonnontuotteiden raaka-aineketjusta

                   Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy

                   Kaj Kostiander, Tornion Panimo Oy

                   Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy

              Tauko

                     Juha Taponen, Donna Taponero

                     Miia Leino, Luonkos Oy

                     Toni Saha, Metsäkansa Osuuskunta

              Osallistujien raaka-aineen kysyntä ja tarjonta

11.10    Kerääjä.fi kohtaamispaikkana ostajille ja kerääjille

              Juha Rutanen, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry

11.20    Luomusta lisäarvoa luonnontuotteille

              Anne Annala, Luomua metsäluonnosta -hanke, Suomen metsäkeskus

11.30    Miten tästä eteenpäin? Keskustelua ja ideointia

11.55    Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Suomen metsäkeskus, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry ja Arktiset Aromit ry sekä Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatio-, Luomua metsäluonnosta- ja Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hankkeet.

   arktlogo.jpg        LYV pieni logo.jpg Metsäkeskus logo .ai pysty.jpgHY.jpg     MMM-logo_350pix.jpg