1/2008 Julkaisija: Arktiset Aromit ry.

Syödään marjoja
kaksi desiä päivässä!

Arktiset Aromit ry. kehottaa syömään 2 dl marjoja päivässä. Tiesitkö, että näin tekemällä voit vaikuttaa jopa tuloveroprosenttiin? Lue Simo Moision pääkirjoitus.

Lue lisää >>

Marjoilla herkuttelu onnistuu suomalaisilta

Marjastuksen suosio on säilynyt kymmenen vuoden aikana ennallaan, todettiin Arktiset Aromit ry. syksyllä 2007 toteuttamassa kyselytutkimuksessa.

Lue lisää >>


Kuluttajat elintarvikeviidakossa

Kaupassakäynti on kuin viidakkoon lähtisi. Miten kymmenistä saman tuoteryhmän tuotteista voisi löytää terveydelle edullisimman, tai edes kohtuullisen hyvän? Onko pakkausmerkinnöistäkään apua valinnassa?

Lue lisää >>


Edistävätkö marjojen antioksidantit
hedelmällisyyttä ja muistin säilymistä?

Totuus ruoasta -TV-ohjelmassa on marjojen ja hedelmien vaikutuksia testattu mm. hedelmällisyyden, muistin toiminnan ja verisuonten kimmoisuuden kannalta. Ohjelmassa ovat koehenkilöt saaneet hyviä tuloksia syömällä viljeltyjä marjoja ja hedelmiä. Olisivatko vaikutukset olleet vielä parempia, jos ruokavalioon olisi kuulunut runsaammin fenolisia yhdisteitä ja antioksidantteja sisältäviä luonnonmarjoja?

Lue lisää >>


Puolukassa ja luonnonmustikassa
potentiaalia supermarjoiksi

Luonnonmustikasta ja puolukasta veikataan tulevaisuuden "superhedelmiä" useiden eksoottisten ja tuntemattomien hedelmien rinnalle.

Lue lisää >>


Luonnontuotealan valmistajilla vielä kehittämisen
varaa omavalvonnassa

Vuonna 2006 toteutetun valtakunnallisen valvontahankkeen mukaan omavalvonta toimi hyvin joka neljännessä luonnontuotealan yrityksessä. Merkittäviä puutteita ei kuitenkaan havaittu lopuissa yrityksissä.

Lue lisää >>


Luonnontuoteala kaipaa vastuunkantajia

Luonnontuotealan puitteet ovat Suomessa loistavat, mutta alalla menestyminen ja arvostuksen lisääminen vaativat suuria ponnisteluja sekä pitkäjänteistä vuorovaikutusta eri toimijoiden kesken. Löytyisikö vastuuhenkilöitä johdattamaan luonnontuotealaa nousuun? Luonnontuoteala kaipaa nyt määrätietoisia otteita kehittyäkseen.

Lue lisää >>


Sienistä apua osteoporoosin sekä sydän-
ja verisuonitautien ehkäisyssä?

Sienten mainioiden ravitsemuksellisten ominaisuuksien lisäksi niillä saattaisi olla arvoa myös erilaisten sairauksien kuten osteoporoosin ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja hoidossa.

Lue lisää >>


Kevät koittaa ryytimaille

Paatunut viherpeukalo perustaa jo täyttä päätä pientä yrttitarhaa keittiönsä ikkunalle. Toiset taas antavat luontoäidin tehdä rauhassa työnsä ja odottavat kevään ensimmäisiä yrttejä kerättäväksi. Tässä vinkkejä yrttiharrastuksen aloittamiseen.

Lue lisää >>


Kevään marjaisat reseptit

Marjoilla saat vaihtelua keväisiin juhla-antimiin. Tänä vuonna laskiaispullassa on tyrniä, Runebergin tortussa ja mämmissä puolukkaa sekä pashassa kuivattuja mustikoita ja karpaloita!

Lue lisää >>


Metsissä Mahdollisuus

Suomen 4H-järjestön Metsissä Mahdollisuus -kansiosta uudistettu painos.

Lue lisää >>


Luonnontuotealan koulutusta ja kursseja
vuonna 2008

Lue lisää >>


Uusimmat tutkimustiivistelmät

Lue lisää >>


Tervetuloa marjojen makoisaan maailmaan!

Arktiset Aromit ry. suosittaa syömään 2 dl marjoja joka päivä. Vinkkejä tuon kahden marjadesin nauttimiseen löydät uudesta Syö marjoja 2 dl joka päivä –sivustosta. Lisäksi sivustolla voit osallistua kilpailuihin, ladata marja-aiheisen kalenterin tai vaikkapa piristää kaveria kortilla.

Lue lisää >>


Arktiset Aromit ry:n uutta materiaalia

Lue lisää >>