2/2007 Julkaisija: Arktiset Aromit ry.

Ulkomaalaiset poimivat yli puolet myydyistä marjoista

Ulkomaalaisten marjanpoimijoiden työpanos on muutamassa vuodessa kasvanut hyvin merkittäväksi osaksi kaupallista marjanpoimintaa. Tänäkin vuonna thaimaalaiset ja venäläiset poimivat reilusti yli puolet Suomessa myydyistä marjoista.

Lue lisää >>

Pääkirjoitus 1.10.2007
Tutkimus tuottaa kuluttajalle vaikeaselkoista sirpaletietoa

Ruokaa koskevista tutkimuksista tulvii tietoa kuluttajille. Sirpaletiedosta kuluttaja voi tehdä vääriä johtopäätöksiä oman terveytensä kannalta. Simo Moision pääkirjoitus.

Lue lisää >>


Mustikan tuotantoa ja tutkimusta edistetään yhteispohjoismaisin voimin

Oulun yliopisto koordinoi NICe:n rahoittamaa mustikkahanketta, jonka tavoitteena on edistää pohjoismaista yhteistyötä luonnonmarjojen tuotannossa ja tutkimuksessa.

Lue lisää >>


Ajankohtaista:
Luonnossa nyt

Kerää talteen syksyn marjat ja sienet sekä valmista niistä sateisten päivien ja pimeiden iltojen piristeitä!

Lue lisää >>


Luonnonvaraisten marjojen, sienten ja yrttien omavalvonta

Arktiset Aromit ry on selvittänyt luonnontuotealan yritysten kanssa, mitä luonnontuotteiden omavalvonnalta edellytetään marjojen, sienten ja yrttien poiminnassa, kuljetuksessa ja ensiostotoiminnassa.

Lue lisää >>


Luonnontuotealan koulutusta – variksenmarjanektarista Matsutake-risteilyyn

Kajaanissa ja Rovaniemellä voi hankkia luonnontuotealan yrittäjä –nimikkeen ahkeroimalla vuoden mittaisen luonnontuotealan ammattitutkinnon. Koulutukseen sisältyy viikon mittaiset kaupallisen yrtti-, marja- ja sienineuvojan peruskurssit. Neuvojakursseja järjestetään monissa ammattiopistoissa ympäri Suomen, ja niille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lue lisää >>


Kanadassa opetellaan pienyrityskulttuuria

Kanadassa kehitetään luonnontuotealaa ja elintarvikealan pk-yritystoimintaa. Vielä on kuitenkin haasteita edessä. Simo Moision juttu Kanadan luentomatkasta.

Lue lisää >>


Erikoiskasvit, villit vihannekset ja muut mahdollisuudet

Suomalainen yrittäjä voi nauttia puhtaasta luonnosta tuotteineen ja hän pystyy kääntämään pohjoisen erikoisaseman luomat haasteet edukseen. Samalla hän luo mahdollisuuden saattaa urbaanimman väestönosan saataville muun muassa makuelämyksiä ja terveysvaikutteisia tai muutoin kehoa helliviä tuotteita. Luonnosta Sinulle.

Lue lisää >>


Kohutusta matsutakesta tiedetään vielä vähän

Matsutake eli tuoksuvalmuska kiinnostaa nyt suomalaisia, sillä japanilaisten kerrotaan maksavan siitä hunajaa. Sienestä tiedetään kuitenkin vielä aika vähän. Epäselvää on sekin, minkä verran tuoksuvalmuskoja Suomen metsistä löytyy. Sienitutkija arvelee, että sieni tekee paremman sadon 4-5 vuoden välein. Taakse jäänyt kesä osoitti, että matsutakea kannattaa etsiä ainakin sadekesinä.

Lue lisää >>


Matsutake -tilaisuuksissa yleisöä kuin metsässä sieniä

Kesän ja syksyn aikana järjestetyt tuoksuvalmuskaan liittyvät tilaisuudet keräsivät runsaasti yleisöä. Uusi kauppasieni kiinnosti niin sieniharrastajia, yrittäjiä kuin tutkijoitakin.

Lue lisää >>


Tuoksuvalmuska kiinnosti

Marttojen valtakunnallisena sienipäivänä järjestettiin lähes 20 paikkakunnalla pienoissieninäyttelyjä.

Lue lisää >>


Uusimmat tutkimustiivistelmät

Vuonna 2007 julkaistuja marjoihin liittyviä tutkimuksia.

Lue lisää >>


Uutta materiaalia

Arktiset Aromit ry:n uusimpia julkaisuja.

Lue lisää >>