1/2007 Julkaisija: Arktiset Aromit ry.

Pääkirjoitus 31.5.2007
Marjoissa on mahdollisuuksia

Luonnosta Sinulle -nettilehti on Arktiset Aromit ry:n julkaisema uusi luonnontuotealan lehti, joka aloittaa ilmestymisensä 31.5.2007. Simo Moision pääkirjoitus.

Lue lisää >>

Marjojen terveelliset yhdisteet tuotteisiin uusilla tekniikoilla

VTT:n asiakaspäällikkö Mirja Mokkilan artikkeli menetelmistä, joiden avulla marjojen terveelliset yhdisteet saadaan tehokkaasti otettua talteen.

Lue lisää >>


Tyrnin koostumus, ekologia ja terveellisyys ovat tasapainossa

Heikki Kallion, Baoru Yangin ja Sinikka Kallion tyrniartikkeli menee molekyylitasolle saakka.

Lue lisää >>


Kosmetiikkateollisuus tarjoaa uusia mahdollisuuksia luonnontuotealalle

Luonnosta peräisin olevien raaka-aineiden käyttö kosmetiikassa on voimakkaasti kasvava trendi, jonka vaikutukset ovat nähtävissä myös Suomen luonnontuotealalla. Aiheesta haastateltavana Lumene Groupin tuotekehitysjohtaja Tiina Isohanni.

Lue lisää >>


Viranhaltijan näkökulma:
Mitä marjoista saa sanoa?

Kun tutkimustieto marjoista lisääntyy, lisääntyy myös houkutus käyttää uusinta tutkimustietoa marjojen markkinoinnin tukena. Aivan yksinkertaisista asioista ei markkinointiviestinnässä kuitenkaan ole kysymys. Haastateltavana ylitarkastaja Sirpa Sarlio-Lähteenkorva Elintarviketurvallisuusvirastosta.

Lue lisää >>


Luonnontuotealan koulutus alkoi Kajaanissa

Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipaikka Kajaanissa tarjoaa luonnontuotealan koulutusta kuluvan vuoden helmikuusta alkaen. Kouluttajana toimii Pohjois-Karjalasta Kiteeltä Kainuuseen siirtynyt Keijukka Saari.

Lue lisää >>


Uusia funktionaalisia ainesosia valmistava tehdas Kauhajoelle

Linseed Oy, Valioravinto Oy, Riitan Herkku Oy ja Kauhajoen lämpöhuolto Oy yhdistivät voimansa ja perustivat uuden yrityksen, Nordic Bioextracts Norbiox Oy:n. Yhtiö tarjoaa valmistuspalveluita ainesosien erottamiseksi kasveista sekä valmistaa kasviraaka-aineisiin perustuvia ainesosia. Toimitusjohtajaksi ja liiketoiminnan käynnistäjäksi on valittu FT Jari Siivari.

Lue lisää >>


Ajankohtaista:
Luonnossa nyt

Kerää talteen kevään villivihannekset ja kevätsienet

Lue lisää >>


Hankeuutisia:
Itä-Suomen luonnontuotealan yrittäjiä palvellut Luonnosta Sinulle –hanke loppusuoralla

Kainuun, Etelä- ja Pohjois-Savon ja Karjalan alueilla toimiva ylimaakunnallinen Luonnosta Sinulle –verkostohanke päättyy tämän vuoden kuluessa.
– Yrittäjät ovat löytäneet hankkeen hyvin. Erityisesti järjestämistämme yritysten ja ammattikeittiöiden välisistä yrittäjätreffeistä olemme saaneet hyvää palautetta, kertoo projektipäällikkö Sari Väänänen.

Lue lisää >>


Hankeuutisia:
LTT–hankkeessa edettiin pitkin harppauksin kohti luonnontuotteiden tuotteistamista

Luonnosta teolliseen tuotantoon v. 2000-2006 -hanke oli neuvonnan, tutkimuksen, teollisten yritysten ja luonnontuotealan toimintaa sivuavien organisaatioiden yhteistyön ja työmallin kehittämishanke, jonka tavoitteena oli edistää Lapin maaseudun elinkeinoja ja työllisyyttä. Hanke oli jatkoa Lapissa 1990-luvulla käynnistetylle luonnontuotealan hanketoiminnalle.

Lue lisää >>


Koottua:

Marjaklusteri marssittaa maatamme kohti terveellisempää
ravitsemusta Sitran johdolla

Iisalmeen pakkaskylmäkuivauslaite

Lue lisää >>


Hillakuumeen taudinmääritys

Jos haluat välttyä hillakuumeelta, emme voi suositella tämän artikkelin lukemista. Simo Moision hauska kolumni.

Lue lisää >>